Home Letecké spoločnosti Koronavírus: Qatar Airways umožní zrušiť letenky bez poplatkov

Koronavírus: Qatar Airways umožní zrušiť letenky bez poplatkov

by Karol
3 komentáre

Z dôvodu šíriaceho sa koronavírusu bolo zrušené veľké množstvo letov po celom svete a došlo tiež k výraznému zníženiu množstva nových rezervácií leteniek. Mnohé letecké spoločnosti postupne zavádzajú flexibilnejšie podmienky pri zmenách dátumu odletu. Jednou z nich je aj Lufthansa Group, ktorá umožňuje zmenu dátumu odletu bez poplatkov navyše. Koronavírus zasiahol výrazne aj blízkovýchodnú leteckú spoločnosť Qatar Airways. Tá zaviedla podľa mňa jedny z najlepších opatrení voči zákazníkom, ktorí by chceli zrušiť plánovanú cestu. Qatar Airways nielenže umožní bezplatnú zmenu dátumu odletu, ale povoľuje tiež úplne zrušenie leteniek bez storno poplatkov. Ak si chce letecká spoločnosť zachovať dôveru zákazníkov v tomto zložitom období, prístup Qatar Airways by mohol byť príkladom aj pre iné letecké spoločnosti.

Aktualizácia 16.5.2020: Qatar Airways ponúka úplne nové možnosti zrušenia a zmien leteniek. Viac informácií v tomto blogu. Nižšie uvedené informácie z tohto blogu sú už viac menej neaktuálne. Novšia ponuka je oveľa výhodnejšia.

Koronavírus: Qatar Airways

Qatar Airways umožňuje bezplatnú zmenu dátumu odletu všetkých leteniek pri cestách až do 30. júna 2020. Nie je uvedené dokedy je nutné absolvovať nový let a preto predpokladám, že let bude možné absolvovať aj v prvom polroku 2021. V prípade vyššej ceny letenky v novom dátume je ale nutné doplatiť rozdiel v cene.

Rovnako pri všetkých cestách do 30. júna 2020 Qatar Airways umožní zrušiť letenku bez storno poplatkov. V prípade zrušenia letenky cestujúci dostanú kredit vo výške hodnoty pôvodnej letenky, ktorý bude možné využiť v nasledujúcich 12 mesiacoch na kúpu novej letenky. Letenku bude nutné vystaviť do 12 mesiacov, ale cestovať by malo byť možné aj neskôr.

Akékoľvek zmeny je ale nutné vykonať minimálne 3 dni pred plánovaným odletom. Na už zakúpené a aj novo vystavené letenky sa vzťahujú rovnaké pravidlá. Podrobnejšie informáciu nájdete tu. Ak ste letenku nekupovali priamo s Qatar Airways, budete sa musieť obrátiť na vašu cestovnú kanceláriu. Jeden z dalších dôvodov prečo je lepšie kupovať letenky priamo s leteckými spoločnosťami.

Zhrnutie

Qatar Airways v tomto prípade vyšli úplne v ústrety svojim zákazníkom, kedže umožňujú zmeny celoplošne. Letenku je možné zrušiť aj v prípade destinácií, ktoré neboli doteraz (výrazne) zasiahnuté koronavírusom. Ja osobne mám na máj zakúpenú nerefundovateľnú letenku s Qatar Airways do Taipei s presadaním v Hong Kongu. Všetci pasažieri prichádzajúci na Taiwan z Hong Kongu ale musia ísť po príchode do 14 dňovej karantény. Preto oceňujem, že Qatar Airways mi umožní kúpiť si novú letenku a vyhnúť sa tak prípadnej karanténe.

3 komentáre

Súvisiace články

3 komentáre

Lufthansa Group: bezplatné zmeny leteniek - Dvere sveta dokorán 8. marca 2020 - 18:57

[…] Letecké spoločnosti […]

Reply
Koronavírus a moja karanténa v Patagónii - Dvere sveta dokorán 19. marca 2020 - 2:43

[…] Letecké spoločnosti […]

Reply
Koronavírus: bezplatné zrušenie leteniek - Dvere sveta dokorán 2. apríla 2020 - 11:44

[…] Letecké spoločnosti […]

Reply

Leave a Comment