Home Letecké spoločnosti Zmení China Airlines názov na Taiwan Airlines?

Zmení China Airlines názov na Taiwan Airlines?

by Karol
2 komentáre

Imidž leteckej spoločnosti China Airlines je vo veľkej miere poškodený s asociáciou s čínskymi leteckými spoločnosťami, ktoré vo väčšine prípadov nemajú veľmi dobrú reputáciu. China Airlines je ale veľmi kvalitná spoločnosť so základňou na Taiwane. Oficiálny názov Taiwanu je Čínska republika (komunistická Čína = Čínska ľudová republika) a podľa toho bola aj letecká spoločnosť pomenovaná pri vzniku v roku 1959. Od päťdesiatych rokov minulého storočia sa ale politická situácia na Taiwane veľmi zmenila a stále viac ľudí volá po zmene názvu tejto spoločnosti.

Zmena názvu kvôli ochranným rúškam?

Taiwan podľa mňa najlepšie na svete zavláda súčasnú koronakrízu. Včera, keď vo Veľkej Británii zomrelo na Covid-19 vyše 800 ľudí, Taiwan nemal ani jednu novú infekciu. Miestna vláda v posledných dňoch pomerne intenzívne rozposiela (daruje, nie predáva) ochranné rúška do mnohých krajín sveta. Tie sú prevážané na palube lietadiel China Airlines. Fotografie zo zahraničných médií z preberania rúšok v pozadí s lietadlom China Airlines vyvoláva v mnohých ľuďoch dojem, že ochranné pomôcky poskytla Čína a nie Taiwan. Toto je jeden z dôvodov prečo stále viac ľudí žiada zmenu názvu leteckej spoločnosti. Aj keď podobné návrhy sa vyskytli aj v minulosti, včera už aj taiwanský premiér podporil zmenu názvu.

China Airlines biznis trieda

Nový názov spoločnosti?

Prípadná zmena názvu by nebola jednoduchá a osobne si myslím, že k nej tak skoro nepríde. Peking bol už v minulosti proti akýmkoľvek zmenám. China Airlines prevádzkuje veľké množstvo letov do kontinentálnej Číny a vláda v Pekingu by mohla zaviesť protiopatrenia ak by došlo k zmene názvu. Akcionári leteckej spoločnosti by tiež museli súhlasiť s novým názvom. Samotné náklady spojené s premenovaním by boli tiež veľmi vysoké. Momentálne vidím viac schodnú cestu, že by sa samotné lietadlá viditeľnejšie asociovali s Taiwanom. Na trupe lietadla by mohla byť pridaná vlajka Čínskej republiky, alebo pridané slovo Taiwan.

Najviac podporované nové názvy sú Formosa Airlines (portugalskí moreplavci v minulosti pomenovali ostrov Ilha Formosa, krásny ostrov), Taiwan Airlines a Yushan Airlines (Yushan je najvyššia hora na Taiwane).

China Airlines premium economy

China Airlines lieta aj do Viedne

China Airlines lieta štyri krát do týždňa z Viedne do Taipei, odkiaľ je možné pokračovať do ďalších destinácii v Ázii a južnom Pacifiku. Let z Viedne je prevádzkovaný na Airbus A350 s výbornými lie-flat sedadlami v biznis triede, kde má každý pasažier priamy prístup do uličky. Ich premium ekonomická trieda je jednou z najlepších na svete. Problém je, že ceny leteniek China Airlines v premium economy z Viedne sú až príliš drahé. O sto až dvesto eur navyše sa hlavne z Budapešti do Ázie dostanete aj v biznis triede. Na letoch v rámci Ázie je ale možné rezervovať sedadlo v premium economy aj pri kúpe letenky v ekonomickej triede. Viac informácií ako cestovať v premium economy za cenu ekonomickej triedy v tomto blogu.

Taiwan má tiež úplne novú leteckú spoločnosť Starlux, ktorá sa chce etablovať v segmente luxusných leteckých spoločností.

Recenzia biznis triedy taiwanskej spoločnosti Eva Air na Boeing 787.

2 komentáre

Súvisiace články

2 komentáre

Premium economy za letenku v ekonomickej triede - Dvere sveta dokorán 14. apríla 2020 - 15:18

[…] Letecké spoločnosti […]

Reply
China Airlines uvažuje o letoch z Taipei do Prahy - Dvere sveta dokorán 1. septembra 2020 - 13:59

[…] nejedná sa o leteckú spoločnosť Air China. Na Taiwane sa už dlhšiu dobu diskutuje o zmene názvu China Airlines z dôvodu veľmi podobného mena so spoločnosťou Air […]

Reply

Leave a Comment