Home Recenzie aerolínií Recenzia: TAP Air Portugal lounge Lisabon

Recenzia: TAP Air Portugal lounge Lisabon

by Karol
1 comment

TAP Air Portugal za posledné roky výrazne zlepšili kvalitu ponúkaných služieb a pre cestujúcich predstavujú zaujímavú alternatívu pri letoch do Severnej Ameriky a Brazílie. Asi najvýraznejšou zmenou prešli biznis sedadlá na diaľkových lietadlách. Všetky Airbus A330 a diaľkové Airbus A321neo už majú inštalované lie-flat sedadlá. Recenzia môjho nedávneho letu s TAP Air v biznis triede na Airbus A330neo z Lisabonu do Sao Paula. TAP Air Portugal tiež dlhodobo ponúka veľmi výhodné ceny leteniek na americký kontinent. Obnovou prešiel aj TAP Air Portugal business class lounge v Lisabone.

TAP Air lounge vstup

Vstup do TAP Air Portugal business class lounge majú povolený všetci pasažieri cestujúci v biznis triede na letoch Star Alliance. Vstup je umožnený aj všetkým cestujúcim so statusom Star Alliance Gold. Niektoré letecké spoločnosti sa snažia pasažierov dostať aj do menej kvalitných zmluvných biznis salónikov, preto je dôležité vedieť na čo máte ako cestujúci v biznis triede, alebo držiteľ Star Alliance Gold nárok.

Kde sa nachádza lounge

TAP Air Portugal má na letisku v Lisabone iba jeden lounge, ktorý sa nachádza v Schengenskej časti letiska. Ak odlietate mimo Schengenu, nespravte rovnakú chybu ako ja, a neprejdite cez pasovú kontrolu. Berúc do úvahy množstvo letov do krajín mimoeurópskych krajín som automaticky predpokladal, že salónik bude aj v mimo Schengenskej zóne. Našťastie na letisku sú automatické kontroly pasov a návratom do Schengenskej zóny som moc nezdržal. Cesta zo salónika cez pasovú kontrolu až do mimo Schengenskej časti letiska by vám nemala trvať dlhšie ako 5 minút.

TAP Air lounge bar

TAP Air lounge interiér

Interiér salónika bol len nedávno zrekonštruovaný a je v typických zeleno-bielych farbách TAP Air Portugal. Najväčším problémom tohto salónika je jeho veľkosť. Kapacitne vôbec nestačí na veľké množstvo pasažierov prechádzajúcich cez letisko hlavne v doobedňajších hodinách. Salónik sa dá rozdeliť do piatich základných častí. Prvou sú hneď pri vstupe WC a sprchy. Sprchy som mal v pláne vyskúšať pri mojej ceste späť zo Sao Paula do Lisabonu. Pri mojom návrate z Brazílie už bol ale salónik z dôvodu koronavírusu zatvorený.

Druhú časť salónika tvorí bufet s občerstvením s jedálenských stolmi. Táto časť prechádza plynulo do priestoru s dlhšími sedačkami, na ktorú nadväzuje bar s ďalšími sedačkami. Celkom vzadu je ešte menšia samostatná miestnosť so sedadlami vhodnými na spanie.

Strava a nápoje

V salóniku som bol počas raňajok a ponuku predstavovali klasické syry, šunky, vajcia, slanina a tradičné portugalské koláče. Celkovo by som ohodnotil ponuku jedál ako veľmi priemernú. Alkohol bolo možné objednať priamo v bare. V ponuke boli väčšinou portugalské vína a objednať si môžete dobré miešané nápoje .

TAP Air Portugal lounge zhrnutie

Najväčším nedostatkom TAP Air Portugal lounge v Lisabone je jeho preplnenosť. V ostatných parametroch je to priemerný európsky biznis salónik vhodný na krátke zastavenie, ale nie úplne ideálny pri dlhšom presadaní.

1 comment

Súvisiace články

1 comment

Recenzia TAP Air Portugal biznis trieda Airbus A330 - Dvere sveta dokorán 4. januára 2021 - 16:26

[…] Recenzie aerolínií […]

Reply

Leave a Comment