Home Akciové letenky Čo robiť ak neviete nájsť lacnú jednosmernú letenku

Čo robiť ak neviete nájsť lacnú jednosmernú letenku

by Karol
1 comment

Veľa leteckých spoločností predáva jednosmerné letenky podstatne drahšie ako je polovica ceny spiatočnej letenky. V Európe sa kúpou letenky s nízkonákladovou leteckou spoločnosťou dá jednoducho vyhnúť takýmto predražením letenkám. Nízkonákladové letecké spoločnosti vždy predávajú konkrétny sektor za fixnú cenu, bez ohľadu či kupujete jednosmernú, alebo spiatočnú letenku. V regiónoch ako Južná Amerika, alebo v Afrika môžete mať ale problém nájsť lacnú jednosmernú letenku, kedže v týchto oblastiach je len málo nízkonákladových leteckých spoločností. Podobný problém s lacnými jednosmernými letenkami môže niekedy nastať aj pri diaľkových letoch. Pri kúpe jednosmerných leteniek na medzinárodných letoch je tiež potrebné si uvedomiť, že v niektorých krajinách môžete mať problém s imigračnými úradmi, ktoré vám nemusia povoliť vstup do krajiny.

Ako kúpiť lacnú jednosmernú letenku

V marci počas môjho núdzového návratu z Južnej Ameriky počas koronakrízy som na letisku v Sao Paule započul konverzáciu dvoch cestujúcich. Argentína v tom čase už zrušila všetky lety do Európy a jediný spôsob ako sa dostať do Európy bolo preletieť najprv do Brazílie, odkiaľ ešte väčšina zámorských letov odlietala podľa plánu. Pri check-in sa jedna zo žien sťažovala, že za jednosmernú letenku z Buenos Aires do Sao Paula musela zaplatiť vyše 700 eur. Čo ale nevedela bol fakt, že na rovnakom lete by mohla letieť aj za menej ako 200 eur.

Ja som som letenku z Buenos Aires do Sao Paula vymenil za míle Qatar Airways v deň odletu. Pred výmenou míľ za letenku som sa tiež pozrel koľko by stála platená letenka. Jednosmerná letenka naozaj stála 750 eur. Ak by som ale kupoval spiatočnú letenku, cena za celú letenku bola iba 180 eur. Že by som nevyužil spiatočný let už nie podstatné.

Ak by ste v budúcnosti mali problém nájsť jednosmernú letenku za rozumnú cenu, skúste sa tiež pozrieť koľko by stála spiatočná letenka. Týmto trikom môžete niekedy ušetriť aj niekoľko stoviek eur.

Ako ušetriť pri kúpe vnútroštátnych leteniek v niektorých mimoeurópskych krajinách.

1 comment

Súvisiace články

1 comment

Jednosmerná letenka: možné problémy pred cestou - Dvere sveta dokorán 5. mája 2020 - 16:19

[…] Akciové letenky […]

Reply

Leave a Comment