Home Letecké spoločnosti Neuveriteľne flexibilná ponuka Qatar Airways

Neuveriteľne flexibilná ponuka Qatar Airways

by Karol
4 komentáre

Zo všetkých svetových leteckých spoločností ponúkali doteraz Qatar Airways jedny z najlepších podmienok v prípade ak bola plánovaná cesta zasiahnutá pandémiou koronavírusu. Teraz Qatar Airways prišli s úplne novou ponukou, ktorá je na míle lepšia ako ponuka konkurencie. Zrušenie, alebo zmenu letenky na letoch Qatar Airways je možné teraz spraviť bez poplatkov a podmienky sú dokonca až neuveriteľne flexibilné. Destináciu je napríklad možné zmeniť bez akýchkoľvek poplatkov navyše. Tieto podmienky platia nielen pre novo vystavené letenky. Nové podmienky na rok 2021 nájdete v tomto blogu.

Qatar Airways: zrušenie letenky, zmena dátumu a destinácie

Podmienky pre všetky letenky zakúpené do 30. septembra 2020 pri letoch s Qatar Airways do 31. decembra 2020:

1. Neobmedzený počet bezplatných zmien dátumu odletu.

2. Možnosť zadarmo zmeniť destináciu do 5000 míľ od pôvodnej destinácie.

3. Ak Qatar Airways zruší váš let, garantujú vrátenie hotovosti

4. Platnosť leteniek je teraz 2 roky ak by ste sa rozhodli zmeniť letenku

5. Letenku je možné vymeniť za voucher a dostanete navyše 10% pôvodnej hodnoty letenky. Voucher je platný dva roky.

6. Hodnotu letenky je možné tiež vymeniť za Qmiles vo vernostnom programe Privilege Club. Za 1 USD dostanete 100 míľ. Výmenu za míle by som ale neodporúčal. Už v minulosti som písal, že Privilege Club nie je najvýhodnejší Oneworod vernostný program.

Viac informácií o podmienkach nájdete tu.

Qsuite biznis trieda

Jedinečnosť ponuky

Dátum odletu možno zmeniť úplne bez poplatkov. Nielen poplatok za zmenu dátumu je odpustený, ale nie je potrebné doplácať ani prípadný rozdiel v cene novej letenky. Napríklad Lufthansa Group tiež povolí bezplatne zmeniť dátum odletu, rozdiel v novej cene letenky je ale nutné doplatiť.

Čo robí túto ponuku jedinečnou je možnosť zmeny destinácie do 5000 míľ od pôvodnej destinácie bez akýchkoľvek poplatkov navyše. Znamená to, že ak máte napríklad letenku z Viedne do Bangkoku, môžete zmeniť destináciu na Sydney, kedže vzdialenosť medzi Bangkokom a Sydney je menšia ako 5000 míľ. Tiež by ste mohli napríklad zameniť let do New Delhi za Tokio. Alebo by ste mohli zmeniť napríklad letenku na trase Viedeň – Doha na Viedeň – Seychelly, alebo Viedeň – Johannesburg.

Zhrnutie

Aj keď mám overené, že Qatar Airways naozaj umožňuje bezplatné zmeny destinácie do 5000 míľ, osobne by som neriskoval kúpu úplne novej letenky s úmyslom jej následnej zmeny (aj keď viem, že momentálne kupujú ľudia lacnejšie letenky v biznis triede do Ázie a okamžite nato ich menia za Sydney a podobne). Táto ponuka je neuveriteľne štedrá a podľa mňa časom Qatar Airways môžu zmeniť tieto podmienky. Ak už ale máte zakúpenú letenku a chceli by ste zmeniť dátum odletu, alebo destináciu, kontaktujte Qatar Airways čo najskôr. Oficiálne by ale mala byť ponuka platná na všetky letenky zakúpené do 30.9.2020 (posledný let pred 1.1.2021).
Aktualizácia: Qatar Airways naďalej umožňuje bezplatnú zmenu destinácie do 5000 míľ. Platí to aj na novo zakúpené letenky. Zmenu destinácie je ale možné vykonať najskôr 14 dní po zakúpení letenky. Ak je rezervačná trieda rovnaká, neplatia sa žiadne ďalšie poplatky.

.

4 komentáre

Súvisiace články

4 komentáre

Čo nemám rád na Qatar Airways - Dvere sveta dokorán 15. mája 2020 - 9:18

[…] Letecké spoločnosti […]

Reply
Povinné rúška a ochranné štíty pri letoch s Qatar Airways - Dvere sveta dokorán 2. júla 2020 - 20:14

[…] Qatar Airways je podľa mňa prvá letecká spoločnosť na svete, ktorá zavádza celoplošne povinnosť nosenia ochranného štítu tváre. Momentálne sa nachádzam na Slovensku, ale pred vypuknutím pandémie koronavírusu, ktorá ma zastihla v Patagónii som posledných päť rokov strávil v Taipei. Zdá sa, že v auguste budem mať konečne možnosť vrátiť sa na Taiwan. Pri letoch do Ázie cestujem väčšinou s Qatar Airways a preto som rád, že ochranu zdravia cestujúcich a posádky počas letu berú veľmi vážne. Ak by ste plánovali kúpu letenky do Ázie, Oceánie, Afriky, alebo na Blízky východ, Qatar Airways ponúkajú jednu z najflexibilneších možností zrušenia a zmien leteniek. […]

Reply
Qatar Airways: flexibilné zmeny leteniek na rok 2021 - Dvere sveta dokorán 12. októbra 2020 - 23:55

[…] Airways po prepuknutí pandémie koronavírusu ponúkli svojim klientom jedny z najlepších podmienok ohľadom možnosti zmeny leteniek a ich refundácie. Asi najjedinečnejšou bola možnosť zmeniť zadarmo destináciu do vzdialenosti 5000 míľ od […]

Reply

Leave a Comment