Home Letecké spoločnosti Austrian Airlines začnú od 15. júna opäť lietať

Austrian Airlines začnú od 15. júna opäť lietať

by Karol
0 comment

Austrian Airlines z dôvodu pandémie koronavírusu zrušili všetky svoje lety ešte 18. marca 2020. Odvtedy bolo oznámených niekoľko dátumov odkedy mala byť obnovená prevádzka, ale všetky ich lietadlá sú doteraz uzemnené. Podľa najnovších informácií začnú Austrian Airlines opäť lietať od 15. júna. K 15. júnu by malo byť tiež uskutočnené prvé väčšie uvoľňovanie Schengenských hraníc a k ďalšiemu posunu reštartu letov Austrian Airlines už podľa mňa nedôjde.

Prvé destinácie

V júni budú obnové iba kratšie lety. Diaľkové lety budú obnovené najskôr v júli, ale obnova týchto letov bude závisieť od dopytu. Pôvodne plánované nové spojenie do Bostonu bolo úplne zrušené.
Od 15.6. začnú Austrian Airlines lietať do týchto destinácií: Amsterdam, Atény, Bazilej, Berlín, Brusel, Bukurešť, Dubrovník, Düsseldorf, Frankfurt, Ženeva, Hamburg, Kodaň, Larnaka, Londýn, Mníchov, Paríž, Priština, Sarajevo, Skopje, Sofia, Štokholm, Stuttgart, Tel Aviv, Thessaloniki, Tirana, Varna a Zürich.
Od 22.6. by mali byť obnovené lety do: Belehradu, Grazu, Innsbrucku, Kyjeva, Košíc, Milána, Nice, Prahy, Splitu a Varšavy.
Počas letu bude povinné používať ochranné rúško.

Zmenšenie flotily Austrian Airlines

Austrian Airlines plánuje do roku 2022 postupne znížiť počet lietadiel vo svojej flotile z 80 na 60. Vyradených má byť všetkých 14 turbovrtuľových lietadiel Dash 8, 7 Airbusov A319 a tri diaľkové Boeing 767. Austrian by ale počas tohto obdobia mali dostať niekoľko Airbusov A320 a preto by celková kapacita nemala byť až tak výrazne znížená ako sa môže na prvý pohľad zdať. Je možné ale, že výraznejšie budú zasiahnuté diaľkové lety. Austrian Airlines doteraz na medzikontinentálnych letoch používali 6 Boeingov 767 a 6 Boeingov 777. Vyradením troch Boeing 767, ktorých priemerný vek je už 28 rokov dôjde k zníženiu počtu diaľkových lietadiel až o 25%, čo sa bude musieť odraziť buď na znižovaní frekvencie letov, alebo rušení niektorých destinácií. Austrian Airlines nemajú momentálne žiadne objednávky na diaľkové lietadlá. Nedá sa ale vylúčiť, že by tieto nemohli byť poskytnuté ich materskou spoločnosťou, ktorou je Lufthansa.

Otváranie hraníc: do ktorých krajín a odkedy budú môcť Slováci vycestovať?

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment