Home Letecké spoločnosti Povinné rúška a ochranné štíty pri letoch s Qatar Airways

Povinné rúška a ochranné štíty pri letoch s Qatar Airways

by Karol
1 comment

Letecká spoločnosť Qatar Airways dnes oznámila povinnosť pre pasažierov nosiť rúška a ochranné štíty tváre počas celého času stráveného na palube lietadla. Rúška a štíty bude možné odstrániť iba pri jedení a pití nápojov. Z dôvodu väčšieho rozostupu medzi sedadlami, nebudú ochranné štíty povinné pre pasažierov v biznis triede. Palubný personál Qatar Airways už od marca používa počas celého letu rúška, ochranné okuliare, rukavice a celotelové ochranné obleky. Na rozdiel od mnohých iných leteckých spoločností nebol palubný servis v prípade Qatar Airways výrazne obmedzený ani v období pandémie koronavírusu (viac informácií v tomto blogu).

Bezpečnosť počas letu s Qatar Airways: rúška a štíty

Ochranné štíty budú distribuované všetkým pasažierom pred vstupom do lietadla a budú dostupné v dvoch veľkostiach (pre deti a dospelých). Pasažieri v biznis triede ich budú musieť mať nasadené iba počas vstupu na palubu a pri vysadaní z lietadla. Na palube lietadla bude všetkým pasažierom poskytnutý balíček s ochrannými pomôckami. Ten bude obsahovať chirurgickú masku, rukavice a dezinfekčný gél. Rúška sú ale povinné už pri vstupe na palubu lietadla, preto si tiež nezabudnite doniesť svoje ak by ste cestovali s Qatar Airways. Deti do dvoch rokov nemusia používať tieto ochranné prostriedky. Pre deti staršie ako dva roky sú len odporúčané. Viac informácií o bezpečnostných opatreniach Qatar Airways v období koronavírusu nájdete tu.

Qatar Airways Airbus A350 biznis trieda

Zhrnutie

Qatar Airways je podľa mňa prvá letecká spoločnosť na svete, ktorá zavádza celoplošne povinnosť nosenia ochranného štítu tváre. Momentálne sa nachádzam na Slovensku, ale pred vypuknutím pandémie koronavírusu, ktorá ma zastihla v Patagónii som posledných päť rokov strávil v Taipei. Zdá sa, že v auguste budem mať konečne možnosť vrátiť sa na Taiwan. Pri letoch do Ázie cestujem väčšinou s Qatar Airways a preto som rád, že ochranu zdravia cestujúcich a posádky počas letu berú veľmi vážne. Ak by ste plánovali kúpu letenky do Ázie, Oceánie, Afriky, alebo na Blízky východ, Qatar Airways ponúkajú jednu z najflexibilneších možností zrušenia a zmien leteniek.

1 comment

Súvisiace články

1 comment

Emirates a letisko Dubaj vyžadujú test na Covid-19 - Dvere sveta dokorán 27. júla 2020 - 23:42

[…] Je potrebné si uvedomiť, že negatívny test bude potrebné opäť predložiť aj pri spiatočnom lete. Nie vo všetkých krajinách je momentálne jednoduché vykonať test na koronavírus. Ak by ste naozaj museli cestovať, možno by ste mali uvažovať nad inou leteckou spoločnosťou ako Emirates. Napríklad Qatar Airways nevyžaduje takéto potvrdenie a momentálne má celkom dobre spojenú Európu s destináciami v Ázii, Afrike a Oceánii. Qatar Airways ale počas letu vyžadujú od väčšiny pasažierov okrem rúška aj ochranný štít na tvár. […]

Reply

Leave a Comment