Home Letecké spoločnosti Letecká spoločnosť s najlepšou “boarding music”

Letecká spoločnosť s najlepšou “boarding music”

by Karol
2 komentáre

Boarding music, je hudba ktorú letecké spoločnosti púšťajú pri vstupe pasažierov na palubu lietadla a počas prípravy na vzlet. Mnohé letecké spoločnosti používajú skladby, ktoré boli zložené špeciálne na tento účel. Tieto melódie sú často využívané aj pri telefonátoch na zákaznícke linky aeroliniek, keď je potrebné čakať na prepojenie s operátorom.

Boarding music je niečo ako výťahová hudba. Akýsi podmaz, ktorý má spríjemniť čas pred letom. Spomínate si ale na melódiu aspoň jednej leteckej spoločnosti? Okrem hudobníkov, väčšina ľudí asi nevenuje špeciálnu pozornosť týmto skladbám. Ako príklad uvediem leteckú spoločnosť Cathay Pacific. Hoci som minulý rok s týmito hongkonskými aerolinkami absolvoval skoro 30 letov, na ich ústrednú melódiu som si vôbec nevedel spomenúť. Až po vypočutí krátkej pasáže na YouTube som veľmi hmlisto rozpoznal túto skladbu. Rovnaký problém by som mal u väčšiny ostatných leteckých spoločností.

Existujú ale dve letecké spoločnosti, ktoré majú podľa mňa veľmi výraznú a krásnu boarding hudbu.

Etihad Airways a Qatar Airways boarding music

Zhodou okolností sú obe tieto spoločnosti z Blízkeho východu. Etihad Airways a Qatar Airways vybrali veľmi príjemné a ukľudňujúce skladby. Ak by som si musel v tejto kategórii vybrať víťaza, boli by to Etihad Airways. Aj keď som s tou leteckou spoločnosťou so základňou v Abu Dhabi neletel už 6 rokov, ich jedinečnú, veľmi tajomnú skladbu mám v hlave doteraz. Boarding music Qatar Airways a Etihad Airways si môžete vypočuť v týchto videách:

Qatar Airways už dlhé roky lieta z Dohy do Viedne a aj do Budapešti. Etihad Airways začnú koncom októbra 2020 lietať z Abu Dhabí aj do Viedne.

Započúvajte sa do hudby pri vstupe na palubu

Pred odletom panuje v lietadle rušňá atmosféra a väčšina ľudí sa sústreďuje na iné veci ako boarding music. Skúste sa ale pri vašom najbližšom lete započúvať do hudby, ktorou sa vám letecké spoločnosti snažia spríjemniť pobyt na palube lietadla. Spomeňte si na tento článok ak budete nabudúce cestovať s Qatar Airways, alebo Etihad Airways. Hlavne ak by ste mali možnosť sedieť v oveľa tichšej biznis triede, pohár šampanského s ukludňujúcou hudbou Qatar Airways a Etihad Airways vytvoria oázu pokoja počas hektického procesu cestovania.

Máte aj vy svoju obľúbenú boarding hudbu? Páči sa vám viac skladba Qatar Airways, alebo Etihad Airways?

2 komentáre

Súvisiace články

2 komentáre

Etihad Airways začnú lietať z Abu Dhabi do Viedne - Dvere sveta dokorán 23. júla 2020 - 22:37

[…] Letecké spoločnosti […]

Reply
6000 časopisov zadarmo v aplikácii Qatar Airways - Dvere sveta dokorán 29. marca 2021 - 21:40

[…] Započúvali ste sa niekedy do hudby čo hrajú letecké spoločnosti pri vstupe pasažierov na palubu lietadla? V tomto blogu sa môžete dočítať, ktoré dve letecké spoločnosti majú podľa mňa najkrajšiu boarding music na svete. […]

Reply

Leave a Comment