Home Letecké spoločnosti Emirates a Etihad vyžadujú test na Covid-19

Emirates a Etihad vyžadujú test na Covid-19

by Karol
3 komentáre

Hoci väčšina z nás v najbližšom období nebude letieť mimo Európu, niektorí ľudia musia stále z rôznych dôvodov cestovať aj do vzdialenejších destinácií. Letecká spoločnosť Emirates a letisko Dubaj budú od začiatku augusta vyžadovať negatívny test na Covid-19 od všetkých pasažierov. Negatívny test od cestujúcich vyžadujú aj Etihad Airways. Emirates zároveň poskytne zadarmo poistenie liečebných nákladov ak by sa cestujúci nakazili koronavírusom počas letu, alebo po príchode do destinácie.

Emirates vyžadujú negatívny test na Covid-19

Nariadenie vyžadujúce negatívny test na koronavírus bolo vydané letiskom v Dubaji a preto sa netýka len pasažierov Emirates. Pred odletom budú musieť negatívny test predložiť nielen pasažieri cestujúci do Dubaja, ale aj všetci tranzitní pasažieri bez rozdielu leteckého prepravcu. Nariadenie vstúpi do platnosti 1. augusta 2020.

Test musí byť vykonaný minimálne 96 hodín pred odletom. Povinnosť predložiť negatívny test sa nevzťahuje na deti do 12 rokov a na niektorých zdravotne postihnutých cestujúcich.

Je potrebné si uvedomiť, že negatívny test bude potrebné opäť predložiť aj pri spiatočnom lete. Nie vo všetkých krajinách je momentálne jednoduché vykonať test na koronavírus. Ak by ste naozaj museli cestovať, možno by ste mali uvažovať nad inou leteckou spoločnosťou ako Emirates. Napríklad Qatar Airways nevyžaduje takéto potvrdenie a momentálne má celkom dobre spojenú Európu s destináciami v Ázii, Afrike a Oceánii. Qatar Airways ale počas letu vyžadujú od väčšiny pasažierov okrem rúška aj ochranný štít na tvár.

Etihad Airways

Rovnako ako v prípade Emirates, Etihad Airways tiež vyžaduje od všetkých pasažierov negatívny test na koronavírus vykonaný menej ako 96 hodín pred odletom. Etihad akceptuje iba výsledky od akreditovaných centier. Niektoré krajiny do ktorých Etihad lietajú ale nemajú ani jedno akreditované centrum!

Emirates, bar na palube Airbus A380

Emirates – zadarmo poistenie pre všetkých pasažierov

Pred niekoľkými dňami Emirates oznámili, že všetci ich pasažieri pri kúpe letenky dostanú zadarmo poistenie pokrývajúce náklady v prípade nakazenia sa novým koronavírusom.

Poistenie je platné 31 dní po absolvovaní letu a platí aj v prípade ak ste následne ešte leteli s ďalšou leteckou spoločnosťou. Poistenie dostanú automaticky všetci pasažieri, či už je letenka kúpená priamo na web stránke Emirates, alebo v cestovnej kancelárii. Nie je potrebná žiadna registrácia.

Poistenie je platné pri všetkých letoch od 23. júla do 31. októbra 2020. Poistením sú pokryté náklady v prípade ochorenia na koronavírus do výšky 150 000 eur. V prípade nutnosti karantény, zahrňuje náklady do výšky 100 eur na deň počas 14 dní. Viac informácií o poistení Emirates nájdete tu.

Aká bola situácia na letisku vo Viedni začiatkom júla 2020 a aký bol môj prvý let po otvorení hraníc.

3 komentáre

Súvisiace články

3 komentáre

Cesta na Maledivy možná už len s Covid testom - Dvere sveta dokorán 1. septembra 2020 - 22:08

[…] Vďaka svojej geografickej polohe môžu Maledivy jednoduchšie kontrolovať pohyb turistov v krajine a tým aj rýchlejšie zabrániť prípadnému šíreniu koronavírusu. Riziko nákazy koronavírusom ale netreba podceňovať a je potrebné mať poistku, ktorá zahŕňa liečebné náklady spojené s ochorením na Covid-19. Letecká spoločnosť Emirates, ktorá tiež lieta na Maledivy teraz automaticky poskytuje Covid poistenie pre všetkých ich pasažierov. […]

Reply
Emirates: 1 alebo 2 noci zadarmo v Marriott Dubaj - Dvere sveta dokorán 6. decembra 2020 - 19:46

[…] Emirates vyžaduje potvrdenie o negatívnom PCR teste od všetkých pasažierov zo Slovenska. Platí to aj v prípade tranzitu (ak konečná […]

Reply
Povinné Covid testy pri letoch s KLM a Turkish. Bude Lufthansa nasledovať? - Dvere sveta dokorán 27. decembra 2020 - 21:05

[…] Negatívny test na koronavírus od všetkých cestujúcich zo Slovenska momentálne vyžadujú aj Emirates a Etihad Airways. […]

Reply

Leave a Comment