Home Cestovateľské správy Cesta na Maledivy možná už len s Covid testom

Cesta na Maledivy možná už len s Covid testom

by Karol
0 comment

Ekonomika na Maledivách je do značnej miery závislá od turistického ruchu a krajina znovuotvorila svoje hranice zahraničným turistom už 15. júla 2020. Jedinou podmienkou pri vstupe bola rezervácia ubytovania a turisti počas pobytu nemohli zmeniť hotel. Podľa nového nariadenia budú musieť teraz všetci turisti po príchode na Maledivy predložiť negatívny test na Covid -19.

Negatívny test na Covid pred cestou na Maledivy

Doteraz boli turisti na Maledivách testovaní na koronavírus iba pred odletom z krajiny. Podľa nového nariadenia miestnej vlády budú musieť všetci turisti po príchode na Maledivy predložiť negatívny test na koronavírus, ktorý nemôže byť starší ako 72 hodín. Toto nariadenie vstupuje do platnosti od 4. septembra 2020. Potvrdenie o negatívnom teste musí byť v anglickom jazyku. Test na koronavírus je teraz možné si dať spraviť aj na viedenskom letisku.

Aj keď za mesiac august na Maledivy pricestovalo iba 7000 turistov, do konca októbra 2020 by malo byť otvorených až 92% rezortov v krajine. Očakáva sa, že v tomto roku by malo Maledivy navštíviť ešte 100 000 turistov. Viac o súčasnom stave na Maledivách nájdete tu.

Vďaka svojej geografickej polohe môžu Maledivy jednoduchšie kontrolovať pohyb turistov a tým aj rýchlejšie zabrániť prípadnému šíreniu koronavírusu. Riziko nákazy koronavírusom ale netreba podceňovať a je potrebné mať poistku, ktorá zahŕňa liečebné náklady spojené s ochorením na Covid-19. Letecká spoločnosť Emirates, ktorá tiež lieta na Maledivy teraz automaticky poskytuje Covid poistenie pre všetkých ich pasažierov.

——————————

Ak chcete byť byť pravidelne informovaní o akciových letenkách v biznis triede a o najnovších správach zo sveta leteckých spoločností, pridajte si stránku Dvere Sveta Dokorán medzi vaše obľúbené položky na Facebooku.

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment