Home Letecké spoločnosti China Airlines začnú lietať z Taipei do Prahy

China Airlines začnú lietať z Taipei do Prahy

by Karol
0 comment

Príchod delegácie českého Senátu na Taiwan vyvolal v miestnych médiách veľkú pozornosť. Návšteva tak vysoko postavených politikov z krajiny, s ktorou Taiwan nemá diplomatické vzťahy je veľmi výnimočná. Z Pekingu bolo tiež počuť ostré protesty obviňujuce predstaviteľov Senátu z nedodržiavania politiky jednej Číny. Súčasťou delegácie je aj pražský primátor Zdeněk Hřib, ktorý sa počas návštevy stretol aj s predstaviteľmi miestnej leteckej spoločnosti China Airlines. Rozhovory sa týkali otvorenia pravidelného leteckého spojenia China Airlines z Taipei do Prahy.
Aktualizácia 9.1.2020 15:40: Hneď na druhý deň po stretnutí s pražským primátorom bolo potvrdené, že spojenie bude otvorené hneď ako to umožní pandemická situácia.

Pozor, nejedná sa o leteckú spoločnosť Air China. Na Taiwane sa už dlhšiu dobu diskutuje o zmene názvu China Airlines z dôvodu veľmi podobného mena so spoločnosťou Air China.

China Airlines Airbus A350

Začne China Airlines lietať z Taipei do Prahy?

Na to, že China Airlines lieta v Európe iba do Londýna, Paríža, Amsterdamu, Viedne a Ríma sa výber Prahy môže zdať prekvapujúci. China Airlines uvažovali o otvorení linky do Prahy už v minulosti ešte pred návštevou českej delegácie na Taiwane. Nástup pandémie koronavírusu ale tieto plány dočasne pozastavil. Spojenie z Taipei do Prahy by ale mohlo byť realistické. Česko je veľmi populárna destinácia medzi ázijskými turistami a z Prahy by mohlo využiť ich let mnoho českých turistov pri ceste na Ďaleký východ, alebo do juhovýchodnej Ázie. China Airlines a aj České aerolínie sú súčasťou aliancie SkyTeam a využitím codeshare by mohli prepravovať pasažierov z Prahy aj do dalších európskych destinácii. China Airlines majú už teraz s Českými aerolíniami niekoľko codeshare letov v rámci Európy.

China Airlines biznis trieda

Ďalšou možnosťou ako zaplniť lietadlá by mohli byť lety z Taipei cez Bangkok do Prahy. Český turisti by tak mohli lietať priamo z Prahy do Bangkoku bez nutnosti presadania. China Airlines takto prevádzkuje už svoje lety z Taipei do Amsterdamu. Ďalšia taiwanská letecká spoločnosť Eva Air tiež prevádzkuje niektoré lety z Viedne do Taipei s medzipristátím v Bangkoku.

China Airlines na diaľkových letoch využíva lietadlá Boeing 777 a Airbus A350. Obe tieto lietadlá sú nové v ich flotile a hlavne sedadlá v biznis a premium ekonomickej triede sú veľmi pohodlné. Na prípadných letoch do Prahy by boli určite nasadzované Airbus A350, ktoré majú menšiu kapacitu pasažierov ako väčšie Boeing 777.

China Airlines by ale určite načali lietať z Taipei do Prahy skôr ako v druhej polovici 2021, po ústupe pandémie koronavírusu.

Ak by ste sa chystali navštíviť Taiwan, tu nájdete moje najobľúbenejšie, turistami menej navštevované miesta v Taipei.

China Airlines premium economy
0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment