Home Akciové letenky Reakcia Latam na 420€ biznis error fare letenky

Reakcia Latam na 420€ biznis error fare letenky

by Karol
0 comment

Letecká spoločnosť Latam mala tento utorok niekoľko hodín v predaji error fare letenky v biznis triede za 420 eur z Budapešti do Sao Paula a Rio de Janeira. Letecké spoločnosti vo väčšine prípadov nerobia žiadny komentár v prípadoch, keď sa rozhodnú uznať chybne nacenené letenky. Výnimkou boli v minulom roku napríklad Cathay Pacific, ktorí krátko po predaji oficiálne oznámili akceptáciu všetkých rezervácií. V prípade neuznaných leteniek väčšinou trvá niekoľko dní pokiaľ letecké spoločnosti začnú s rušením a refundáciu leteniek. Aká je momentálna situácia s najnovšími error fare letenkami od Latam?

Latam error fare letenky z Budapešti

Od stiahnutia z predaja 420 eurových leteniek v biznis triede do Brazílie ubehlo práve 48 hodín. Moja letenka do Sao Paula na júl 2021 je zatiaľ v systéme Latam aktívna a tiež som si mohol rezervovať sedadlá. Niektorí ľudia ale už nemajú dostupné svoje rezervácie a po telefonickom kontakte Latam im bolo oznámené, že ich letenky boli zrušené a budú refundované. Dá sa preto predpokladať, že Latam bude postupne rušiť všetky letenky z tejto akcie.

Podľa môjho názoru sa Latam rozhodli zrušiť tieto letenky z dvoch dôvodov. Prvým je extrémne nízka cena. Latam mi už v minulosti uznali error fare letenku v biznis triede do Brazílie, ale v tom prípade bola cena letenky niečo nad 700 eur. Ak by boli uznané tohtotýždňové letenky, letecká spoločnosť by prišla o väčšiu sumu peňazí. Aj keď je Latam momentálne podobne ako mnoho iných leteckých spoločností v zlej ekonomickej situácii a hotovosť by im z krátkodobého horizontu pomohla, z dlhodobého hľadiska by uznanie leteniek malo na nich negatívny vplyv. Druhým dôvodom je, že letenky boli dostupné počas príliš dlhého času pokiaľ prišlo k ich stiahnutiu z predaja. Zakúpených bolo niekoľko stoviek, ak nie tisícok leteniek. Šanca, že error fare letenky budú uznané je vždy vyššia v prípade menšieho množstva predaných leteniek.

Postupne ako sa bude situácia ohľadom Latam leteniek vyvíjať, bude aj aktualizovaný tento blog.

Aktualizácia 18.9.: Včera večer mi bol doručený email od Latam o zrušení mojej letenky. Refundácia letenky by mala trvať maximálne 60 dní. Ak ste tiež kúpili jednu z týchto error fare leteniek, mali by ste obdržať rovnaký email. Keď budú peniaze refundované, budem znova aktualizovať tento blog. Zatiaľ budem čakať na ďalšiu error fare letenku. Tento rok je to moja prvá zrušená letenka zo štyroch zakúpených error fare leteniek. 500 eurové spiatočné letenky v biznis triede do Honolulu, Tokia a Bogoty mi boli uznané.

Aktualizácia 1.10.: 27.9. mi bola vrátená na kartový účet celá suma za zrušenú letenku.

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment