Home Recenzie aerolínií Recenzia: Mastercard lounge na letisku v Bratislave

Recenzia: Mastercard lounge na letisku v Bratislave

by Karol
1 comment

Mastercard Caproni lounge na letisku v Bratislave je malý biznis salónik, od ktorého som veľa neočakával a preto som ani nebol sklamaný. Na rýchlu kávu so sendvičom vám bude stačiť aj 15 minút. Dlhšie zdržanie tu nemá žiadny význam aj z dôvodu nefunkčného internetu, ktorý je jednou zo základných vecí, ktoré majú biznis salóniky poskytovať.

Poloha a vstup do Mastercard lounge na letisku v Bratislave

Mastercard Caproni lounge je veľmi malý biznis salónik nachádzajúci sa v schengenskej časti odletovej haly. Po bezpečnostnej kontrole pôjdete vpravo a salónik nájdete za barom Volare. Salónik je otvorený 2 hodiny pred prvým odletom do posledného odletu. Maximálna dĺžka vstupu je 2 hodiny.

Vstup majú povolený držitelia Prioroty Pass, Lounge Key, cestujúci v biznis triede na letoch Flydubai a držitelia nasledovných Mastercard kariet:

Mastercard World Elite, Platinum, World, Gold, Commercial Cards a Business vydanými na Slovensku majú vstup zdarma.

Vstup pre cestujúcich s ďalšími vybranými prémiovými kartami Mastercard vydanými v Českej republike je zdarma, alebo je spoplatnený sumou 18 EUR. Vstup pre karty vydané mimo SR a ČR je spoplatnený.

Platený vstup: V prípade voľnej kapacity si môže vstup zakúpiť aj ktorýkoľvek cestujúci za poplatok 30 eur.

Sedenie, strava a nápoje

Bratislavský salónik patrí určite medzi jeden z najmenších na svete. Na množstvo cestujúcich prechádzajúcich cez letisko by mohol aj kapacitne postačovať. Ja som salónik navštívil počas pandémie koronavírusu a preto neviem presne posúdiť situáciu v normálnom období.

Pri vstupe, hneď za recepciou sa nachádza bufetová časť s občerstvením. Po celej pravej presklenej stene s výhľadom do check-in zóny letiska je zhruba 30 pohodlných sedačiek. V salóniku sa ešte nachádzajú WC, ale bez spŕch.

Z nápojov je k dispozícii káva, čaj, niekoľko druhov alkoholických a nealkoholických nápojov. Výber jedál je značne obmedzený, ale nie prekvapujúci na tento druh a veľkosť salónika. Nespoliehajte sa, že by ste sa tu mohli “normálnejšie” najesť. K dispozícii sú sendviče, croissanty, jogurt s granolou, ovocie a čipsy.

Internet – najväčší problém Mastercard lounge

Mastercard Caproni lounge nemá vlastný internet a možné je sa pripojiť len na bezplatné letiskové wifi. To by samo o sebe nebol problém ak by internet fungoval. Pripojiť sa na wifi nebolo problém, ale počas celého môjho pobytu na letisku internet nefungoval. Je to veľká hanba pre letisko a ešte väčšia pre Mastercard Caproni lounge. Mnoho návštevníkov biznis salónikov potrebuje internet na prácu a bratislavský lounge nevie poskytnúť ani túto základnú funkciu.

Mastercard lounge na letisku v Bratislave: zhrnutie

Ak máte zadarmo vstup do Mastercard Caproni lounge na letisku v Bratislave, môžete tu príjemne stráviť pri jednoduchom občerstvení čas pred vaším odletom. Určite by som ale na letisko neprišiel skôr ako je potrebné len kvôli tomuto salóniku. Za vstup by som tiež určite neplatil. Zásadný problém, ktorý je potrebné vyriešiť je pripojenie na internet.

Vienna Lounge, krásny nový salónik na Schwechate

Recenzia Sky lounge na letisku vo Viedni.

1 comment

Súvisiace články

1 comment

Recenzia Ryanair. OK let s jedným problémom - Dvere sveta dokorán 14. októbra 2020 - 1:25

[…] Recenzie aerolínií […]

Reply

Leave a Comment