Home Letecké spoločnosti Austrian: povinné Covid testovanie na niektorých letoch

Austrian: povinné Covid testovanie na niektorých letoch

by Karol
0 comment

V druhej polovici októbra Austrian Airlines zaviedli dobrovoľné testovanie na Covid-19 pri letoch z Viedne do Berlína. Toto obdobie skončilo 8. novembra a teraz Austrian Airlines ohlásili nové skúšobné testovacie obdobie pre všetkých pasažierov letov OS 171 z Viedne do Hamburgu a OS172 z Hamburgu do Viedne. Na rozdiel od letov do Berlína, sú tieto testy povinné pre všetkých pasažierov.

Austrian Airlines hľadajú ideálne riešenie na súčasnú krízu a je možné, že povinné testovanie bude v budúcnosti rozšírené aj na ďalšie lety.

Austrian Airlines Covid test na letoch do Hamburgu

Skúšobné obdobie povinného testovania na letoch OS 171 a OS 172 bude prebiehať od 12. novembra do 30. novembra 2020. Vstup na palubu bude povolený iba pasažierom s negatívnym testom. Vo Viedni prebieha testovanie v termináli 3 pri check-in prepážkach. Antigénový test sa robí výterom z hrdla a je zadarmo. Výsledky budú oznámené e-mailom, alebo SMS správou za 10 až 40 minút po vykonaní odberu. Austrian odporúča cestujúcim z letu OS 171 dostaviť sa na letisko dve hodiny pred odletom. Testovacie centrum sa otvára 2 a pol hodiny pred odletom. Vstup na palubu bude povolený aj pasažierom s negatívnym Covid-19 testom vykonaným na inom mieste. Ten ale nubude môcť byť starší ako 48 hodín.

Pasažieri, ktorí už majú zakúpenú letenku a nechcú sa podrobiť testovaniu budú mať možnosť refundácie letenky, alebo bezplatnej zmeny dátumu odletu. V prípade pozitívneho testu bude tiež ponúknutá refundácia letenky, alebo zmena dátumu odletu. Viac informacií o celom skúšobnom projekte nájdete na webovej stránke Austrian Airlines.

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment