Home Letecké spoločnosti Austrian/ Lufthansa spoplatnia nápoje a stravu na kratších letoch

Austrian/ Lufthansa spoplatnia nápoje a stravu na kratších letoch

by Karol
1 comment

Lufthansa Group, do ktorej patria aj Austrian Airlines a Swiss Air Lines dnes oznámili, že od jari 2021 budú na ich kratších a stredne dlhých letoch nápoje a strava dostupné už iba za poplatok.
Austrian sa naďalej ”ryanairizuje”. Zásadná zmena pri Light letenkách

Austrian, Swiss, Lufthansa spoplatnené nápoje a strava

Lufthansa Group zatiaľ nezverejnili podrobnosti ohľadom nového predaja občerstvenia na palube. Dnešné oznámenie bolo len reakciou na včerajšie uniknuté informácie o nadchádzajúcich zmenách v cateringu na kratších letoch. Za nápoje a stravu by sa malo začať platiť od jari 2021. Podľa prvých včerajších uniknutých informácií mala byť voda stále podávaná zadarmo. Podľa dnešných informácií by mala byť voda na letoch Lufthansy a Swiss naďalej zadarmo, ale na letoch Austrian by mala byť spoplatnená. V priebehu jari by ako prví mali zaviesť tieto zmeny Austrian Airlines, následne Swiss a nakoniec Lufthansa. Dnešné vyjadrenie Lufthansa Group nájdete tu.


Aktualizácia: Voda v pohároch je stále zadarmo aj na letoch Austrian Airlines. Za vodu vo flašiach si budete musieť zaplatiť pri letoch so všetkými troma aerolinkami.

Catering bude možno pozmenený aj v biznis triede. Namiesto klasického podávania jedla na tanieri by mohli cestujúci v biznis triede na kratších letoch dostávať iba dopredu pripravené jedlo v krabiciach.
Recenzia: Austrian Airlines Embraer 195 ekonomická trieda

Zhrnutie

Spoplatnenie nápojov a stravy na palubách Lufthansa Group sa dalo očakávať. V posledných rokoch zaviedli tento spôsob zvyšovania príjmu už mnohé iné európske letecké spoločnosti. Celkovo by nemalo dôjsť k zásadným zmenám oproti súčasnému stavu. Snack čo momentálne ponúkajú Austrian Airlines predstavuje väčšinou len malý keks. Aj keď Lufthansa pri mojom poslednom lete ešte podávala celkom dobrú malú bagetu. Bolo by ale prekvapujúce ak by bola voda na palubách Lufthansy a Swiss zadarmo a spoplatnená pri letoch s Austrian.

Čo ma najviac zarazilo je spoplatnenie občerstvenia na stredne dlhých letoch. Napríklad lety na Blízky východ sú považované za stredne dlhé. Ak by bola všetka strava a nápoje za poplatok aj na týchto 5 až 7 hodinových letoch, jednalo by sa o veľmi negatívnu zmenu. Strava v krabiciach pre pasažierov v biznis triede je tiež veľmi nešťastné riešenie. Už teraz je biznis trieda na európskych letoch veľmi nekvalitná a obed v krabici zníži ešte viac atraktívnosť biznis triedy.

1 comment

Súvisiace články

1 comment

Lufthansa: promo kupón 30 eur na lety z Rakúska - Dvere sveta dokorán 22. novembra 2020 - 23:25

[…] Letecké spoločnosti […]

Reply

Leave a Comment