Home Vernostné programy Letenky Star Alliance, za ktoré dostanete najviac míľ (pomer k cene)

Letenky Star Alliance, za ktoré dostanete najviac míľ (pomer k cene)

by Karol
7 komentárov

Koľko míľ dostanete do vášho vernostného programu závisí od leteckej spoločnosti, s ktorou cestujete a od rezervačnej triedy. Ak by ste hľadali najlepší pomer ceny letenky a množstva získaných míľ v Star Alliance programoch, jedna európska letecká spoločnosť vyčnieva v tomto ohľade nad konkurenciou.

Letenky s TAP Air Portugal a míle do Star Alliance programov

Letenky s TAP Air Portugal v biznis triede vo všeobecnosti predstavujú najlepší pomer ceny a množstva získaných míľ. Za väčšinu leteniek v biznis triede s TAP Air Portugal dostanete do programov ako Miles and More, Miles+Bonus, alebo EuroBonus až 200% míľ. TAP Air Portugal zároveň ponúka jedny z najlacnejších leteniek v biznis triede z Európy do Južnej a Severnej Ameriky. Pri týchto letenkách existujú štyri rezervačné triedy: C, D, J a Z. Koľko míľ dostanete do vášho vernostného programu si môžete najednoduchšie overiť na Where to credit. Napríklad v Miles+Bonus dostanete vo všetkých prípadoch 200% míľ. Miles and More dáva menej ako 200% míľ iba v prípade rezervačnej triedy Z (150%).

Pozor ale. Na webovej stránke TAP Air nie je možné overiť rezervačnú triedu letenky pred jej zakúpením. Rezervačné systémy Orbitz a Expedia túto informáciu zobrazujú a môžete si ju tam overiť ešte pred zakúpením letenky priamo s TAP Air.

TAP Air Portugal biznis trieda

24 000 míľ za 860 eur

Akú dobrú hodnotu môžu tieto letenky predstavovať ukážem na jednom konkrétnom prípade. Momentálne majú TAP Air v ponuke spiatočné letenky v biznis triede z Madridu do Sao Paula za 860 eur. Rezervačná trieda je v tomto prípade J, za ktorú by ste do Miles and More dostali spolu zhruba 24 000 míľ.
Aj pri konzervatívnom odhade je hodnota týchto míľ minimálne 250 eur.

Na porovnanie najlacnejšie letenky v biznis triede s Lufthansou sú predávané v rezervačnej triede P, za ktorú v mnohých prípadoch nedostanete žiadne míle. Za lety s Austrian a Swiss v P triede dostanete vo väčšine prípadov 100% míľ. Aj to je ale stále menej ako 200% od TAP Air.

Biznis trieda TAP Air

TAP Air Portugal určite nie je najlepšia letecká spoločnosť na svete. Ich strava a servis na palube nie sú vždy úplne najideálnejšie a tak sofistikované ako u blízkovýchodných leteckých prepravcov. Na všetkých diaľkových lietadlách už majú ale inštalované kvalitné lie-flat sedadlá a ich letenky často predstavujú veľmi dobrý pomer ceny a kvality. Recenzia môjho letu v biznis triede s TAP Air Portugal z Lisabonu do Sao Paula.

7 komentárov

Súvisiace články

7 komentárov

Viedeň - Cancún biznis trieda 990€ s TAP Portugal - Dvere sveta dokorán 1. januára 2021 - 14:32

[…] Vernostné programy […]

Reply
Recenzia TAP Air Portugal biznis trieda Airbus A330 - Dvere sveta dokorán 4. januára 2021 - 16:23

[…] Vernostné programy […]

Reply
Boston zo Štokholmu v biznis triede 690 eur - Dvere sveta dokorán 8. januára 2021 - 21:03

[…] Vernostné programy […]

Reply
New York a Toronto biznis od 700€ zo Škandinávie - Dvere sveta dokorán 18. januára 2021 - 20:06

[…] Vernostné programy […]

Reply
Biznis trieda: Južná Amerika za 870 eur - Dvere sveta dokorán 26. januára 2021 - 18:25

[…] Vernostné programy […]

Reply
Letenky v biznis triede z Prahy do USA za 980 eur - Dvere sveta dokorán 27. apríla 2021 - 17:56

[…] TAP Air Portugal je súčaťou skupiny leteckých spoločností Star Alliance. Za spiatočnú letenku v biznis triede by ste do väčšiny vernostných programov mali dostať 200% preletenej vzdialenosti. […]

Reply
Azory a Madeira v biznis triede z Viedne za 390€ - Dvere sveta dokorán 3. mája 2021 - 0:35

[…] Rezervačná trieda J. Vo väčšine vernostných programov Star Alliance dostanete za túto rezervačnú triedu 200% míľ. […]

Reply

Leave a Comment