Home Letecké spoločnosti Prvé lietadlo Emirates s premium economy triedou

Prvé lietadlo Emirates s premium economy triedou

by Karol
1 comment

Za posledných 10 rokov mnoho veľkých leteckých spoločností úspešne zaviedlo premium ekonomickú triedu na svojich diaľkových lietadlách. Premium economy sedadlá ponúkajú oveľa viac komfortu oproti tradičnej ekonomickej triede, kedže sú širšie a majú tiež väčšie rozostupy medzi radmi. Jedným z mála zlyhaní v tomto segmente sú Turkish Airlines, ktorí tento prémiový produkt úplne vyradili zo svojich lietadiel. Trocha prekvapujúce je, že doteraz ani jedna z blízkovýchodných leteckých spoločností neponúka premium ekonomickú triedu. To sa ale čoskoro zmení, kedže Emirates tento mesiac dostanú prvý Airbus A380 s premium economy sedadlami. Prvé fotografie novej premium ekonomickej triedy od Emirates.

Nová premium economy trieda od Emirates

Emirates tento mesiac (december 2020) dostanú prvé lietadlo Airbus A380, v ktorom budú inštalované premium economy sedadlá. Konkrétne sa jedná o sedadlá Recaro PL3530, ktoré už používajú viaceré letecké spoločnosti. Na Airbus A380 bude 52 – 58 premium economy sedadiel. V prípade lietadiel s prvou triedou budú tieto sedadlá vpredu na prvom poschodí v konfuguracii 2-4-2 v jednom rade. V lietadlách bez prvej triedy bude premium economy trieda vpredu na druhom poschodí. Rozostupy medzi jednotlivými radmi budú 96,5 cm (38 inches).

Na fotografii nižšie sú sedadlá, ktoré budú inštalované aj na palubách Emirates. Pravdaže farebné a materiálové prevedenie sa bude líšiť od Recaro vyhotovenia.

Kedy bude premium economy dostupná

Emirates sú vo všeobecnosti veľmi pomalí pri obnove interiérov lietadiel a výmene starších sedadiel za sedadlá novšej generácie. Napríklad ich biznis trieda na Boeing 777 patrí medzi jednu z najhorších na svete, ale Emirates sa aj tak neponáhľajú s ich obnovou. Skvelá nová prvá trieda predstavená pred skoro dvoma rokmi je doteraz tiež nainštalovaná iba na zopár lietadlách. Z týchto dôvodov by som neočakával ani rýchle celoplošné zavedenie premium economy na starších lietadlách. Spoliehať sa asi skôr budeme musieť na novo dodané lietadlá. Emirates tento mesiac dostanú tri nové Airbus A380. Jedno z týchto lietadiel už bude mať aj novú premium ekonomickú triedu. Do budúcnosti by mali byť všetky Airbus A350-900, Boeing 787-9 a Boeing 777-9 dodané už s premium economy triedou. Prvé z týchto lietadiel dostanú Emirates ale najskôr až v roku 2022. S predajom premium economy leteniek sa pravdepodobne nezačne skôr ako v polovici roku 2021 a dostupnosť letov s týmto novým produktom bude zo začiatku veľmi obmedzená.

Nové sedadlá Emirates v biznis triede na Boeing 777X.

1 comment

Súvisiace články

1 comment

Prvé foto: Premium ekonomická trieda Emirates - Dvere sveta dokorán 29. decembra 2020 - 17:59

[…] Emirates majú v najbližších dvoch rokoch dostať ešte štyri nové A380 s premium economy triedou. Nové Boeing 777-9 by mali mať tiež premium economy, ale tie budú postupne zaraďované od flotily až od roku 2023. Či budú rekonfigurované aj staršie lietadlá Boeing 777 a Airbus A380 nie je jasné. Preto nemôžeme očakávať, že by Emirates v dohľadnej dobe začali nasadzovať lietadlá s premium economy na letoch do Viedne, alebo Budapešti. Ďalšie informácie ohľadom tohto nového produktu nájdete v tomto staršom blogu. […]

Reply

Leave a Comment