Home Letecké spoločnosti Povinné Covid testy pri letoch s KLM a Turkish. Bude Lufthansa nasledovať?

Povinné Covid testy pri letoch s KLM a Turkish. Bude Lufthansa nasledovať?

by Karol
0 comment

Letecké spoločnosti KLM a Turkish Airlines začnú v najbližších dňoch vyžadovať od všetkých pasažierov negatívne Covid testy. K rovnakému kroku v určitej forme pravdepodobne pristúpi aj Lufthansa.

Negatívny test na koronavírus od všetkých cestujúcich zo Slovenska momentálne vyžadujú aj Emirates a Etihad Airways.

Covid testy pri letoch s KLM

Od 29. decembra 2020 (00:01) budú musieť všetci pasažieri cestujúci do Holandska pred vstupom na palubu lietadla predložiť potvrdenie o negatívnom teste na koronavírus. Táto povinnosť sa bude vzťahovať aj na všetkých pasažierov využívajúcich holandské letiská na tranzit do tretej krajiny. Vo veľkej väčšine prípadov sa bude jednať o cestujúcich z letov KLM. Test nemôže byť vykonaný neskôr ako 72 hodín pred plánovaným príchodom do Holandska (Pozor! Nie 72 hodín pred odletom).

Turkish Airlines Covid test

Potvrdenie o negatívnom teste na koronavírus budú potrebovať od 30. decembra 2020 aj všetci ľudia cestujúci do Turecka. Test budú musieť predložiť aj všetci pasažieri Turkish Airlines a to aj v prípade tranzitu do tretích krajín. Toto potvrdenie bude vyžadované minimálne do 1. marca 2021. Test môže byť vykonaný najskôr 72 hodín pred plánovaným odletom lietadla.
Aktualizácia 31.12.2020: Turecko opäť zmenilo podmienky. Podľa nových nariadení musia predložiť negatívny test na Covid iba ľudia cestujúci do Turecka. Tranzitní cestujúci ho nebudú potrebovať.

Lufthansa

V dnešnom rozhovore pre Die Presse sa šéf Lufthansy Carsten Spohr vyjadril, že do budúcnosti budú potrebovať pasažieri na diaľkových letoch Lufthansy buď potvrdenie o negatívnom teste na koronavírus, alebo potvrdenie o očkovaní proti Covid-19. Žiadne bližšie podrobnosti ohľadom dátumu, alebo destinácií neboli zverejnené.

———————————————

Ak chcete byť byť pravidelne informovaní o akciových letenkách v biznis triede a o najnovších správach zo sveta leteckých spoločností, pridajte si stránku Dvere Sveta Dokorán medzi vaše obľúbené položky na Facebooku.

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment