Home Cestovateľský blog Hnusná posteľná bielizeň v indickom hoteli

Hnusná posteľná bielizeň v indickom hoteli

by Karol
0 comment

Hneď na začiatku tohto blogu musím povedať, že po Indii cestujem veľmi rád a v budúcnosti by som sa tam určite chcel opäť niekedy vrátiť. Indiu som navštívil niekoľkokrát a celkovo som tam strávil vyše päť mesiacov. Určite to nie je ideálna destinácia na cestovanie pre každého človeka. Neporiadok a všeobecná dezorganizácia môže odradiť mnoho ľudí od návštevy. Pokiaľ je ale moje ubytovanie čisté, tak s týmto aspektom osobne nemám problém. Nájsť čisté ubytovanie v Indii ale nemusí byť také jednoduché. V žiadnej krajine na svete som nezažil taký veľký podiel špinavej posteľnej bielizne ako práve v indických hoteloch. Vo väčšine prípadov nájdete na plachtách množstvo zažraných škvŕn. Časom som si uvedomil, že miestni obyvatelia radi jedia na posteliach, čo môže byť jedným z dôvodov vyššieho vyskytu škvŕn na plachtách.

Pri mojich prvých dvoch návštevách ešte v rokoch 2005 a 2007 som so sebou nosil tenký hodvábny spací vak a pri spaní som sa preto nedostával do priameho kontaktu s posteľnou bielizňou. Pri mojej tretej návšteve som zvýšil môj rozpočet na ubytovanie a spací vak som si už so sebou nezobral. No ale ani ubytovanie v hoteloch strednej kategórie mi nezaručilo čistú posteľ.

Pushkar, India

Problém s posteľnou bielizňou v indických hoteloch

Pred pár rokmi som sa rozhodol navštíviť pútnické mesto Pushkar v štáte Rajasthan. Noc pred príchodom do Pushkaru som strávil v neďalekom meste Ajmer. Za ubytovanie na jednu noc som zaplatil vyše 35 eur, čo nie je malá suma na menšie indické mesto. Ako vo väčšine prípadov, boli aj tu plachty posiate rôznymi fľakmi. Najvýraznejší bol ružový fľak, pravdepodobne od rúžu. Na druhý deň som sa presunul do Pushkaru, kde som strávil dve noci a následne som sa vrátil späť do Ajmeru. Ubytoval som sa v tom istom hoteli, ale nemal som rezerváciu a preto nikto nevedel, že sa vrátim.

Úplnou náhodou som dostal tú istú izbu ako pred troma dňami. No a ružový fľak bol stále na tom istom mieste ako keď som bol v izbe prvý krát. Pomyslenie na to, že posteľné prádlo v mojej izbe možno nebolo vymenené aj dva týždne bolo naozaj nechutné. Na recepcii mi po mojej sťažnosti plachty vymenili, ale kto vie, či mi nedali použité plachty, ktoré boli v to ráno stiahnuté z inej postele. Hľadať nový hotel moc nemalo význam, lebo môj hotel bol jedným z tých najlepších v okolí.

Ako riešim problém s ubytovaním

Je nutné povedať, že problém s nevymieňanim posteľnej bielizne sa nevyskytuje iba indických hotelov. Tento rok sa objavila v správach aj informácia, že ani v mnohých 5 hviezdičkových hoteloch v New Yorku nie sú plachty vymenené po každom hosťovi.

Mojím riešením v prípade Indie je ubytovanie v hotelov Ibis, ktoré nie je problém nájsť hlavne vo väčších mestách. Ibis sú úplne bez šarmu a rovnaké v každej krajine, ale pri mojich pobytoch v ich hoteloch v Indii bolo posteľné prádlo vždy úplne čisté. A dúfam, že aj vymenené. Keď ale budem nabudúce cestovať do Indie, určite si do batohu opäť pribalím aj môj hodvábny spací vak.

Moja skúsenosť s indickými vlakmi a porovnanie jednotlivých tried.

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment