Home Vernostné programy Najlepší vernostný program na míle za lety Emirates

Najlepší vernostný program na míle za lety Emirates

by Karol
1 comment

Emirates je jednou z najväčších leteckých spoločností, ktorá nie je zaradená v niektorej z troch veľkých svetových leteckých aliancií. Jednou z výhod aliancií je možnosť zbierať míle do ktoréhokoľvek vernostného programu danej aliancie na letoch všetkých jej členov. Možnosti kam zbierať míle za lety Emirates sú preto značne obmedzené, ale neznamená to, že ich vernostný program Skywards je vaša jediná možnosť.

Skywards, vernostný program Emirates

Ak cestujete pravidelne s Emirates, Skywards bude asi vašou najlepšou voľbou. Okrem míľ môže v tomto programe získať aj vyšší status, ktorý ich držiteľom poskytuje mnoho benefitov. Ak ale cestujete s Emirates len raz za veľmi dlhé obdobie, vaše míle v Skywards možno expirujú ešte predtým ako ich budete mať dostatok na výmenu za letenku. Míle vo vernostnom programe Emirates sú platné iba tri roky a na výber letenky ich budete potrebovať najmenej 15 000 (v prípade najkrajších letov). Emirates našťastie spolupracuje s vernostnými programami niekoľkých leteckých spoločností, do ktorých môžete míle tiež pridávať. Je potrebné si ale uvedomiť, že vo väčšine prípadov míle za lety s Emirates v týchto programoch nie sú počítané ako statusové míle potrebné na dosiahnutie vyššieho statusu. Vyšší status v spolupracujúcej leteckej spoločnosti vám tiež väčšinou neumožní využívať benefity na letoch Emirates.

Pravdaže ak by ste sa rozhodli pre program Skywards, míle môžete zbierať nielen za lety s Emirates. Míle možete dostať aj za lety s partnerskými leteckými spoločnosťami uvedenými nižšie. Do Skywards dostanete míle aj za lety s nízkonákladovou Flydubai. Ak by ste nemali dostatok míľ na letenku pred ich expiráciou, Skywards tiež ponúkajú možnosť kombinácie míľ a hotovosti, takzvané Miles+Cash.

Emirates Airbus A380

TAP Air Portugal

TAP Air Portugal je členom skupiny leteckých spoločností Star Alliance. Do ich vernostného programu TAP Miles&Go môžete tiež akumulovať aj míle za lety s Emirates (nejedná sa o statusové míle). Rovnako ako v Skywards, aj v TAP Miles&Go expirujú míle po troch rokoch. Je potrebné si uvedomiť, že výber leteniek za míle v biznis triede z TAP Miles&Go nie je veľmi výhodný. V ekonomickej triede je množstvo míľ potrebných na výber leteniek porovnateľné s inými vernostnými programami Star Alliance.

Z leteckých spoločností Star Alliance Emirates ešte spolupracujú s Copa Airlines a South African Airways.

Alaska Airlines

Vernostný program Mileage Plan americkej leteckej spoločnosti Alaska Airlines je jedným z tých najzaujímavejších v tomto prípade. Platí to hlavne, ak ešte nemáte žiadny iný vernostný program aliancie Oneworld. Mileage Plan už teraz spolupracuje s mnohými nezaradenými aerolinkami (nezaradenými v žiadnej aliancii) a koncom marca 2021 Alaska Airlines vstupujú do Oneworld.. Z tohto dôvodu budú možnosti zbierania míľ a ich následného využitia veľmi široké. Mileage Plan ale asi nebude veľmi výhodný pre väčšinu Slovákov na získanie vyššieho statusu v Oneworld, kedže sa zdá, že na vyšší status bude potrebné absolvovať lety na palube Alaska Airlines. Míle v Mileage Plan nikdy neexpirujú pokiaľ je v priebehu dvoch rokov akýkoľvek pohyb na účte. Môžu to byť získané míle, alebo výber letenky za míle.

Z Aliancie Oneworld je možné míle za lety s Emirates pridávať aj do do vernostných programov Qantas, Japan Airlines, Malaysia Airlines a S7 Airlines.

Ďalšie vernostné programy

Emirates ešte spolupracujú s Korean Air patriacimi do aliancie SkyTeam a americkej spoločnosti JetBlue.

Ďalšími z partnerských aeroliniek sú Bangkok Airways, easyJet, Jetstar, Gol a Air Mauritius. V týchto prípadoch by ale bolo výhodnejšie pre veľkú väčšinu ľudí kreditovať míle za lety s týmito spoločnosťami do programu Skywards.

Ktorý program si vybrať

Ak by som nelietal pravidelne s Emirates a nemal by som žiadny z vyššie uvedených vernostných programov, míle za lety s Emirates by som pridával asi do Alaska Airlines. Pri pohybe na účte aspoň raz za dva roky by mi míle neexpirovali a Alaska Airlines spolupracujú s mnohými zaujímavými leteckými spoločnosťami. Osobne by som si nevybral žiadny program zo Star Alliance, kedže v tejto aliancii využívam Aegean Airlines program, ktorý je oveľa zaujímavejší ako TAP Miles&Go.

1 comment

Súvisiace články

1 comment

Emirates: 1 míľa za každú minútu pobytu v Dubaji - Dvere sveta dokorán 7. augusta 2021 - 22:59

[…] Vernostné programy […]

Reply

Leave a Comment