Home Vernostné programy Miles&More biznis trieda Karibik a Afrika 18000 míľ

Miles&More biznis trieda Karibik a Afrika 18000 míľ

by Karol
0 comment

Vernostný program Lufthansa Group Miles&More ponúka každý mesiac špeciálne promo akcie na letenky za míle so zníženým počtom miľ potrebných na výber letenky. V augustovom vydaní je biznis trieda od Miles&More na diaľkových letoch dostupná už za neuveriteľných 18 000 míľ za spiatočnú letenku. Na letenky v premium economy stačí o niekoľko tisíc míľ menej.

Jedinečnosť tejto akcie spočíva aj v tom, že cestovať môžete až do konca júla 2022. Letenky musia byť vystavené do 31. augusta 2021. Ak by ste mali záujem využiť túto akciu, odporučil by som letenky vystaviť čo najskôr, lebo počet miest je limitovaný.

Miles&More biznis trieda na diaľkových letoch od 18 000 míľ

Akcia platí iba na priame lety Eurowings Discover z Nemecka. Eurowings Discover je nová letecká spoločnosť patriaca do Lufthansa Group prevádzkujúca diaľkové lety prevažne do dovolenkových destinácií. Sedadlá v jednotlivých triedach sú identické ako v prípade Lufthansy. Líšia sa iba farebným prevedením. Eurowings Discover začali lietať 24. júla 2021 a vo flotile majú výlučne lietadlá Airbus A330.

Spiatočné letenky v biznis triede (míle za spiatočné letenky): Victoria Falls, Zanzibar, Kilimanjaro a Mombasa, 18 000 míľ, Maurícius a Windhoek (Namíbia) 28 000 míľ, Varadero, Punta Cana, Montego Bay a Barbados 32 000 míľ. V prípade destinácií v Karibiku sa jedná o zľavu z pôvodných 127 000 míľ.

Premium economy (míle za spiatočné letenky): Kilimajaro, Zanzibar, Victoria Falls a Mombasa 14 000 míľ, Maurícius a Windhoek 20 000 míľ, Barbados, Varadero, Montego Bay a Punta Cana 24 000 míľ.

Jedinou nevýhodou týchto leteniek sú pomerne vysoké taxy. V prípade premium economy je to zhruba 300 eur a pri biznis triede 600 eur. Jednosmerné letenky nie sú dostupné. Akciová ponuka platí aj v prípade ekonomickej triedy. Celú ponuku Eurowings Discover nájdete tu.

Moja skúsenosť s touto promo akciou

Vo všeobecnosti nepovažujem výber míľ za letenky na letoch Lufthansa Group za dobrú investíciu z dôvodu vysokých poplatkov za vystavenie letenky. Ako najčastejšie využívam míle od Star Alliance som už písal v tomto staršom blogu.

Ak je na výber spiatočnej letenky potrebných len 18 000 míľ, taxy v hodnote 600 eur sa ale dajú celkom akceptovať.

Dnes som osobne tiež hľadal letenky za míle Miles&More na letoch Eurowings Discover. V biznis triede a premium economy sa mi podarilo nájsť bez väčších problémov letenky do Kilimanjara, Namíbie, Zimbabwe a na Maurícius (na máj až júl 2022). Do Dominikánskej Republiky môžete za 32 000 míľ cestovať už aj na budúci týždeň. Na Varadero môžete cestovať do polovice februára 2022. Jedine na Zanzibar som ale nenašiel nič voľné. Je ale možné, že letenky na Zanzibar sú dostupné v iných termínoch ako som hľadal ja. Vo všetkých prípadoch bol odlet z Frankurtu.

V niektorých prípadoch musíte vybrať vyššiu flexibilnú tarifu v prípade biznis triedy. Až v počas výberu spiatočného letu bude množstvo míľ prepočítané na nižší počet míľ.

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment