Home Recenzie aerolínií Fotogaléria: catering Qatar Airways v biznis triede

Fotogaléria: catering Qatar Airways v biznis triede

by Karol
1 comment

Catering Qatar Airways v biznis triede je vo všeobecnosti považovaný za jeden z tých najlepších na svete a kvalita jedál je vo väčšine prípadov veľmi vysoká.

Servis je organizovaný reštauračnou formou. Váš stôl je najprv prestretý s celou sadou príborov a v prípade večerných letov aj s elegantnou umelou sviečkou. Jedlá sú následne nosené po jednom priamo z kuchynky.

Qatar Airways majú v biznis triede takzvaný “dine on demand” koncept. Znamená to, že z jedálneho lístka si môžete objednať čokoľvek a kedykoľvek počas letu. Nemusíte napríkad jesť hneď po vzlete. Obed, alebo večeru si môžete dať aj uprostred letu. Ak by ste chceli jesť neskôr v priebehu letu, odporúčal by som vám vaše jedlo si rezervovať hneď po vzlete, aby bolo neskôr dostupné.

Obmedzený tiež nebudete častou dňa v ktorej jete. Napríklad na raňajky si môžete objednať aj z večerného menu. Na webovej stránke Qatar Airways si tiež môžete predobjednať jedlo. Táto možnosť výberu je ale dostupná iba pri letoch z Dohy a nie na letoch do Dohy.

V dnešnej fotogalérii zverejním zopár príkladov z ponuky jedál Qatar Airways. Sú to všetko staršie fotografie a v mnohých prípadoch si nepamätám presný názov jedál.

Qatar Airways catering: raňajky

Väčšina leteckých spoločností nie je veľmi kreatívna pri prípravách raňajkového menu. Qatar tiež nie je výnimkou. Väčšinou sú podávané omelety a palacinky, alebo sladké toasty. Obidvom týmto možnostiam sa snažím v lietadlách vyhýbať. Dobrú omeletu som zatiaľ v lietadle nejedol a sladké jem len minimálne. V tejto fotogalérii preto nenájdete ani jedno z týchto jedál.

Tradičné arabské raňajky

Na ranných letoch ponúkajú Qatar Airways tiež tradičné arabské raňajky. Rajčiny, syr a olivy sú bezpečnou, ale tiež nudnou voľbou v biznis triede.

Ďalšími stabilnými položkami v menu sú jogurt s granolou a ovsená kaša.

Jogurt s granolou
Ovsená kaša

Celkom dobrou voľbou na raňajky je studená misa, ktorá nie je ale príliš často v ponuke.

Cold cuts

Pre mňa tým najlepším z raňajkového menu je čínske congee ( ryžová kaša/ polievka). Je to jedlo, ktoré môže byť pre Európanov veľmi zvláštne, hlavne na raňajky. Ja som si po piatich rokoch života v čínsky hovoriacom prostredí na congee zvykol. A congee s hubami a hovädzím mäsom, alebo rybou podavané na palube Qatar Airways je tým najlepším aké som doteraz jedol. Congee je ale podávané iba na letoch do a z Ázie.

Congee

Pri jednom z mojich letov som si predobjednal tradičné indické raňajky. Tejto voľbe by som sa ale v budúcnosti vyhol, kedže jedlo bolo pomerne mastné.

Indické raňajky

Amuse-bouche

Pri väčšine dlhších letov pred podávaním obedu a večere dostanete najprv malú chuťovku. Väčšinou sú tieto amuse-bouche pripravené z morských plodov, alebo rýb.

Amuse-bouche

Qatar Airways catering: predjedlá

Jedným z obľúbených predjedál je arabic mezze pozostávajúce z baba ganoush, tabbouleh a hummusu. Osobne nemám veľmi rád tabbouleh a preto si vždy dám iba hummus v biznis salóniku na letisku v Dohe.

Arabic mezze

Častou súčasťou mnohých predajedál sú morské plody a tieto sú mojími najobľúbenejšími od Qatar Airways.

Polievky

Qatar Airways majú v ponuke aj veľmi dobré krémové polievky. Doteraz ma sklamala iba ich rajčinová polievka.

Rajčinová polievka

Qatar Airways catering: hlavné jedlá

Najlepším hlavným jedlom, ktoré som doteraz jedol na palube lietadla bolo chicken kabsa. Jedná sa o tradičné arabské jedlo z kuracieho mäsa, ryže a korenín. Žiaľ fotku chicken kabsa nemám. Vo všeobecnosti je ale väčšina tradičných arabských jedál od Qatar aAirways veľmi dobrá.

Mojím druhým najlepším jedlom doteraz bolo indické kura na lete z Kochi do Dohy. Na fotografii nevyzerá špeciálne lákavo, ale chuťovo bolo vynikajúce.

Indické kura
Arabské jedlo: Chicken machboos

Pri cestách do mnohých ázijských destinácií nájdete v menu mnoho miestnych špecialít. Japonská večera pri lete z Tokia bola zaujímavá.

Japonský set

Pravdaže v ponuke nájdete vždy aj mäso na “západný” spôsob.

Kačica

Qatar Airways majú mnoho odletov z Dohy medzi polnocou a treťou hodinou ráno. Večerné menu na týchto neskorých letoch je značne obmedzené oproti skorším večerným odletom. Tradične na týchto neskorých nočných letoch nájdete napríklad cestoviny. Tie ale nepatria medzi moje veľmi obľúbené na palube Qatar Airways.

Ravioli


Dezerty

Ako som už spomínal, sladké jem veľmi málo a preto nemám k dispozícii žiadnu fotografiu tradičných dezertov. Na každom lete je ale podávaný napríklad ovocný tanier.

Ovocný tanier

Mojou obľúbenou voľbou sú čučoriedky s jahodami a malinami.

Fresh berries

Dobrou voľbou je vždy aj syrový tanier.

Syrový tanier

Qatar Airways catering: zhrnutie

Pri cestách s Qatar Airways v biznis triede nebudete určite hladní. Problémom bude skôr čo si vybrať z toľkých možností. Na záver pripájam ešte niekoľko príkladov jedálnych lístkov Qatar Airways.

Najlepšie sedadlá Qatar Airways v biznis triede.

1 comment

Súvisiace články

1 comment

Moje doteraz zďaleka najhoršie jedlo v biznis triede - Dvere sveta dokorán 29. októbra 2021 - 4:39

[…] Recenzie aerolínií […]

Reply

Leave a Comment