Home Recenzie aerolínií Fotogaléria: catering Aegean Airlines v biznis triede

Fotogaléria: catering Aegean Airlines v biznis triede

by Karol
0 comment

Aegean Airlines sú najväčšou gréckou leteckou spoločnosťou a pri cestách do Grécka predstavuje veľmi zaujímavú alternatívu k Austrian Airlines a hlavne k Ryanair a Wizzair. V dnešnom blogu predstavím catering Aegean Airlines v biznis triede na medzinárodných letoch.

Celú recenziu letu Aegean Airlines z Viedne do Atén v biznis triede nájdete v tomto staršom blogu. Recenzia ekonomickej triedy.

Rezervácia jedla online

Každý pasažier Aegean Airlines v biznis triede dostane pred odletom jedálny a nápojový lístok. Z hlavných jedál si môžete vždy vybrať z dvoch možností. Pokiaľ ale nesedíte v prvom rade, nebudete mať zaručené, že vaša prvá voľba bude dostupná. Preto by som odporúčal si rezervovať jedlo dopredu na webovej stránke Aegean Airlines. Táto funkcia je dostupná až do 24 hodín pred odletom. Pri online rezervácii nielenže budete mať garantovanú vašu prvú voľbu, ale v niektorých prípadoch budete mať na výber dokonca z troch jedál. Prvé dve možnosti pri online objednávke sú vždy identické s ponukou na palube lietadla.

Lievance s jahodami

Aegean Airlines catering: raňajky

Podobne ako v prípade väčšiny leteckých spoločností sú aj raňajky Aegean Airlines pomerne nudné. Väčšinou budete mať na výber z jedla pripraveného z vajec a sladké raňajky. Ja som si pri mojom prvom lete s Aegean vybral omeletu. Tá bola ako u všetkých leteckých spoločností jediteľná, ale nie špeciálne dobrá. Pri mojich ďalších dvoch letoch som si predobjednal seafood meal (morské plody). V oboch prípadoch sa tiež jednalo o omeletu, ale v týchto prípadoch s morskými plodmi. Pri mojom štvrtom rannom lete som si objednal lievance s jahodami a syrom. Aj keď skoro vôbec nejedávam sladké, tieto lievance prestavovali dobrú zmenu oproti predchádzajúcim omeletám.

Omeleta s morskými plodmi
Raňajky

Aegean prevádzkujú z Viedne do Atén ranné a poobedňajšie lety. Na doobedňajšom lete s odletom o 10:25 sú podávané raňajky. Jedlo je podávané zhruba okolo 11 hodiny (12 hodiny gréckeho času), čo by už bol vhodnejší čas na obed.

Z ranného menu sú podľa mňa zaujímavejšie ako hlavné jedlo ovocie a grécky jogurt.

Hlavné jedlo: ryba

Aegean Airlines catering: obed a včera

Obedné a večerné menu Aegean je oveľa chutnejšie ako raňajky. Všetky jedlá dostanete naraz na jednom podnose. Predjedlá bývajú vždy veľmi zdravé a chutné. Okrem predjedla dostanete aj menší tanier so syrom a dezert. Z hlavných jedál by som vám odporúčal rybu (ak máte ryby radi). Tá je väčšinou veľmi dobrá. Ak náhodou v menu objavíte beef with carob honey, odporúčal by som vám sa tejto voľbe vyhnúť. Toto hovädzie mäso je v ponuke často a osobne mi veľmi nechutilo.

Okrem tradičných gréckych alkoholických a nealko nápojov je v ponuke aj čaj a káva (aj bezkofeinová). Po jedle dostanete vždy aj malú čokoládu.

Do fotogalérie pridávam aj jednu ukážku z raňajkového a obedového menu a nápojový lístok.

Beef with carob honey

Zhrnutie

Strava na palube lietadiel Aegean Airlines v biznis triede je vo všeobecnosti pomerne dobrá. Platí to hlavne pri popoludňajších a večerných letoch s kvalitnejším výberom jedál. Mojím najväčším sklamaním doteraz bolo už spomínané hovädzie mäso s carobovým medom.

Na vnútroštátnych letoch v Grécku ponúkajú Aegean Airlines v biznis triede studené občerstvenie. Väčšinou sa jedná o chlebíčky so syrom, alebo so šunkou. Tieto podľa môjho názoru vyzerajú oveľa lepšie ako hlavné raňajkové jedlo na medzinárodných letoch.

Cappuccino
0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment