Home Letecké spoločnosti Iberia upgrade do biznis triedy za 48 eur

Iberia upgrade do biznis triedy za 48 eur

by Karol
1 comment

Španielská letecká spoločnosť Iberia ponúka na niektorých európskych letoch upgrade do biznis triedy za 48 eur pri online check in. Jedná sa o veľmi atraktívnu ponuku ak zoberieme do úvahy, že napríklad let z Viedne do Madridu trvá zhruba tri hodiny.

Benefity biznis triedy ale dostanete iba na palube lietadla. To znamená sedadlo v biznis triede a tomu zodpovedajúcu stravu a nápoje. Vstup do biznis salónika a ani extra batožinu pri upgrade by ste podľa podmienok nemali dostať.
Iberia neponúka tento upgrade na všetkých svojich letoch.

Recenzia: Iberia biznis trieda na Airbus A320

Iberia – upgrade pri online check-in

Pri mojom nedávnej ceste z Florencie na Lanzarote s presadaním v Madride mi Iberia pri online check in ponúkla možnosť upgradu do biznis triedy za 48 eur za každý let. Mohol som si vybrať oba lety, alebo len jeden.

Pre mňa ale v tomto prípade upgrade moc význam nemal. So statusom Oneworld Emerald som mal už zadarmo vstup do biznis salónikov a tiež som si mohol bezplatne rezervovať sedadlo pri núdzovom východe. Vedel som tiež, že sedadlá vedľa mňa na oboch letoch by mali byť voľné. Mal som tak zaručené pohodlné cestovanie aj v ekonomickej triede.

Zajtra absolvujem ďalšie dva lety s Iberiou z Fuerteventury do Fara v Portugalsku s presadaním v Madride. Pri online check-in mi ale v tomto prípade Iberia neponúka upgrade.

Neviem podľa akého systému Iberia ponúka upgrade, ale súvis môže byť s obsadenosťou biznis triedy. V prípade letov z Florencie na Lanzarote bola biznis trieda skoro prázdna a pri letoch z Fuerteventury do Fara sú oba lety v biznis triede z polovice plné.

Zhrnutie

Či vám Iberia ponúkne upgrade do biznis triedy nie je vôbec isté. Je dobré ale vedieť o tejto možnosti ak by ste chceli cestovať trocha pohodlnejšie. Platí to hlavne na sobotňajších letoch z Viedne do Madridu, na ktorých Iberia lieta s Airbus A330. Na týchto lietadlách má Iberia v biznis triede inštalované kvalitné lie-flat sedadlá. Na ostatných letoch z Viedne do Madridu lieta Iberia s Airbus A320. V týchto lietadlách sú sedadlá v biznis triede rovnaké ako v ekonomickej triede. V prípade biznis triedy ale stredné sedadlo ostáva vždy voľné.

Iberia predáva často spiatočné letenky v ekonomickej triede z Viedne do Madridu za menej ako 100 eur. Ak by ste dostali ponuku na upgrade, za spiatočnú letenku v biznis triede by ste tak mohli zaplatiť menej ako 200 eur.

Aká je obsadenosť vášho letu si môžete overiť na ExpertFlyer.

1 comment

Súvisiace články

1 comment

Iberia Dalí lounge na letisku v Madride - Dvere sveta dokorán 12. októbra 2021 - 22:38

[…] Letecké spoločnosti […]

Reply

Leave a Comment