Home Vernostné programy Super ľahký Star Alliance Gold od SAS až na 2 roky

Super ľahký Star Alliance Gold od SAS až na 2 roky

by Karol
0 comment

S leteckou spoločnosťou SAS (Scandinavian Airlines) a jej vernostným programom EuroBonus môžete teraz veľmi jednoducho získať status Star Alliance Gold. Ak neberieme do úvahy status match, ktorý ponúkajú napríkad Turkish Airlines, tak sa asi momentálne jedná o najrýchlejšiu cestu k Star Alliance Gold.

Star Alliance Gold od SAS

Za normálnych okolností budete potrebovať na Star Alliance Gold od EuroBonus za jeden rok nalietať 45 000 míľ so Star Alliance, alebo absolvovať 45 letov s SaS a Wideroe. Ak si status udržíte 10 rokov po sebe, získate doživotný Gold.

Od 1. októbra 2021 až do 31. januára 2022 dostanete až štvornásobok statusových míľ a štvornásobok kvalifikačných letov za lety s SAS a Wideroe. Znamená to, že na Gold vám bude stačiť 11 250 míľ, alebo 12 letov.

Tento status budete môcť následne využívať najbližšie dva roky. Gold v EuroBonus je platný celý prvý rok počas jeho dosiahnutia plus jeden další rok plus 3 mesiace. Statusový rok sa v tomto prípade nerovná kalendárnemu roku. Ak ste napríklad novým členom a prvý let absolvujete 15. októbra 2021 a Gold dosiahnete 15. novembra2021 status budete mať až do 15. októbra 2023 plus 3 mesiace (do 15. januára 2024).

Je potrebné si uvedomiť, že sa jedná o štvornásobok statusových míľ. Nedostanete tak aj štvornásobok míľ, ktoré budete môcť v budúcnosti využiť na výber letenky. Tieto míle získate klasicky podľa preletenej vzdialenosti a rezervačnej triedy letenky.

Najrýchlejšie dosiahnutie statusu

Potrebných 11 250 míľ môžete získať už za jednu spiatočnú letenku SAS na diaľkových letoch v biznis triede z Viedne. Vo väčšine prípadov by ste 11 250 míľ získali aj za diaľkovú spiatočnú letenku v premium economy. Jedine v prípade niektorých destinácií na výhode USA by vám mohlo chýbať pár stoviek míľ. Za lety s ostatnými leteckými spoločnosťami Star Alliance dostanete míle ako doteraz. Ak by ste mali napríklad 10 000 míľ od Lufthansy, ešte budete potrebovať 8750 míľ od SAS (x4= 35 000).

Ak by ste si vybrali cestu 12 letov s SAS a Wideroe, za dve spiatočné letenky z Viedne v ekonomickej triede by ste už mohli dosiahnuť svoj cieľ. Pri cestách do mnohých destinácií v strednom a severnom Nórsku sú potrebné dva prestupy, čo predstavuje 6 letov. Niektoré z týchto letov by ale boli codeshare lety SAS s Lufthansou a Austrian. Číslo letu by bolo SAS (SK), ale nie som si istý či sa štvornásobok letov udeľuje aj za codeshare. V podmienkach som o tom nenašiel žiadnu zmienku. V prípade codeshare by som vám odporučil kontaktovať EuroBonus pred kúpou letenky a overiť si podmienky.

Všetky podmienky akcie nájdete na webovej stránke SAS.

Zhrnutie

Doteraz ste mohli najednoduchšie získať Star Alliance Gold s Aegean Airlines, alebo Turkish Airlines. Akcia SAS je ale zďaleka výhodnejšia a špeciálne by mohla byť zaujímavá pre tých, čo sa v najbližšom období chystajú do USA, kam prevádzkujú SAS momentálne najviac diaľkových letov.

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment