Home Recenzie aerolínií Iberia lounge na letisku v Madride

Iberia lounge na letisku v Madride

by Karol
2 komentáre

Iberia má na domovskom letisku v Madride dva biznis salóniky. Iberia Dalí lounge sa nachádza v centrálnej časti schengenského terminálu 4 hneď za bezpečnostnou kontrolou. V satelitnej budove terminálu 4S s mimo schengenskými odletmi prevádzkuje Iberia ešte Velázquez Premium lounge. Dalí lounge som mal možnosť navštíviť niekoľkokrát a preto sa mu budem venovať viac v tomto blogu. Vo Velázquez lounge som bol iba raz a aj to len zhruba na tri minúty, kedže som nemal viac času pred odletom.

Aktualizácia 27.2.2023: Recenzia: Iberia Velázquez lounge Madrid

Iberia Dalí lounge – vstup

Salónik môžu využiť všetci cestujúci v biznis triede na letoch aliancie Oneworld. Výnimkou môžu byť niektoré letenky od Finnair, alebo Qatar Airways. Najlacnejšie letenky v biznis triede oboch týchto leteckých spoločností už nezahŕňajú vstup do biznis salónikov.

Držitelia statusu Oneworld Sapphire a Emerald cestujúci v ekonomickej triede na letoch Oneworod môžu tiež navštíviť tento lounge.

Otváracia doba počas pandémie koronavírusu je od 6:00 až do 23:00.

Iberia lounge
Bar

Vybavenie

Salónik pozostáva z dvoch hlavných častí so samoobslužnými bufetmi. Medzi týmito dvoma priestormi sa nachádza ešte menšia barová časť. Dizajnovo je lounge ladený v červeno-šedých farbách a jeho najzaujímavejšou súčasťou je vlnitá drevená strecha letiska.

Pri oboch bufetoch sa nachádzajú menšie jedálenské stoly so stoličkami a aj pohodlnejšie vysoké kreslá. Celkovo je k dispozícii 455 miest na sedenie. V zadnej časti sa nachádzajú sprchy, ktoré sú ale zamknuté a kľúče môžete dostať na recepcii pri vchode. Celková plocha salóniku je 2000 metrov štvorcových. Počas mojej rannej návštevy bol lounge pomerne rušný, ale aj tak nebol problém nájsť miesto na sedenie.

Raňajky
Raňajky
Celodenné šaláty po raňajkách
Občerstvenie pred obedom
Celodenné občerstvenie po raňajkách
Obed
Obed

Strava a nápoje

Tento salónik som navštívil dvakrát a to vždy v doobedňajších hodinách. V oboch prípadoch bola ponuka jedál úplne identická. Z teplých jedál bola k dispozícii praženica s rajčinami a šampiónmi. Ďalej boli ešte dostupné sendviče, šunka, syr, ovocie, jogurty a cereálie. Celkovo by som ohodnotil ponuku jedál za pomerne obmedzenú, hlavne keď berieme do úvahy, že sa jedná o jeden z dvoch hlavných biznis salónikov Iberie.

Z alkoholických nápojov bolo k dispozícii iba pivo. Víno a všetok ostatatný alkohol je podávaný až od 13:00, čas keď sa otvára aj barová časť.

Aktualizácia: pri mojej nedávnej návšteve som bol v salóniku od 12:30 do 15:00. Ponuka jedál bola v tomto období oveľa lepšia ako ráno. Do 13:00 sú v ponuke na jedenie rôzne šaláty a jednoduchšie teplé občerstvenie. Obed je podávaný od 13:00. Okrem šalátov boli na výber aj dve hlavné jedlá. Predpokladám, že večerná ponuka je veľmi podobná tej z obeda.

Príprava môjho drinku

Pri tejto návšteve som mal možnosť využiť aj bar, ktorý bol veľmi dobre zásobený. Na mieste pripravované nápoje boli vynikajúce. Taký dobrý kokteil ako som dostal v Dalí lounge som nepil ani v žiadnom First class lounge. Ak pijete alkohol, určite by ste si mali dať aspoň jeden drink v tomto salóniku. Odporučil by som vám nechať výber na barmana, povedzte mu iba základný alkohol. Mne pripravil drink so 7 ročným rumom Flor de cana s ginger limonádou a s kôrou z citróna a grepu. Jednalo sa o jednalo z najlepších drinkov aký som kedy pil.

Sprchy

Iberia Dalí lounge záverečné zhodnotenie

Kvôli salóniku Dalí určite nebudete chcieť prísť na letisko v Madride príliš skoro pred odletom vášho lietadla. Je to ale celkom príjemný priestor na strávenie času medzi dvoma letmi. Najväčším negatívom je pomerne obmedzený výber jedál.

Aktualizácia: po mojej poslednej návšteve sa stal Dalí lounge jedným z tých mojich oblúbenejśích salónikov v Európe. Strava na obed bola dobrá a drink excelentný. Ak by som pri najbližšej návšteve nemal dostatok času, uprednostnil by som jeden kokteil pred obedom 🙂

Iberia ponúka v niektorých prípadoch upgrade bo biznis na európskych letoch už za 48 eur.

2 komentáre

Súvisiace články

2 komentáre

Recenzia: Iberia biznis trieda na Airbus A320 - Dvere sveta dokorán 12. novembra 2021 - 1:21

[…] Recenzie aerolínií […]

Reply
Recenzia: Iberia biznis trieda z Madridu do Čile - Dvere sveta dokorán 15. novembra 2021 - 3:36

[…] Recenzie aerolínií […]

Reply

Leave a Comment