Home Recenzie aerolínií Recenzia: Iberia biznis trieda na Airbus A320

Recenzia: Iberia biznis trieda na Airbus A320

by Karol
3 komentáre

Recenzia Iberie v biznis triede z Ríma do Madridu. Tento let bol súčasťou spiatočnej letenky v biznis triede z Ríma do Santiaga de Chile za 730 eur. Iberia na väčšine európskych letov používa lietadlá Airbus A319/ A320 a A321, ktoré sa líšia iba počtom sedadiel v lietadle. Na mojom lete z Ríma bol nasadený Airbus A320 s 12 sedadlami v biznis triede. Dĺžka letu bola dve a pol hodiny.

Recenzia: Iberia biznis trieda na Airbus A350

Recenzia: Iberia biznis trieda z Madridu do Čile

Iberia Airbus A320 sedadlá

Ako v prípade veľkej väčšiny európskych leteckých spoločností, aj Iberia má v biznis triede na európskych letoch rovnaké sedadlá ako v ekonomickej triede. Rozostupy medzi jednotlivými radmi sú o niečo väčšie ako v ekonomickej triede, ale rozdiel je len pár centimetrov. V prípade biznis triedy ale ostáva stredné sedadlo vždy voľné. Kedže sú sedadlá v celom lietadle identické, počet radov určených na biznis triedu sa môže meniť podľa obsadenosti lietadla. Na mojom lete z Ríma bolo lietadlo úplne plné a na biznis triedu boli vyhradené prvé tri rady.

Kožené sedalá sú celkom pohodlné na dvoj až troj hodinové európske lety. Pravdaže pohodlím sa nedajú porovnať s klasickými širšími sedalami, ktoré nájdete na týchto typoch lietadiel napríklad v Ázii, alebo v Severnej Amerike (alebo u Turkish Airlines a Aeroflot).

V prípade európskej biznis triedy si vždy vyberám sedalá v prvom rade ak sú dostupné. V prvom rade si nemôžem vystrieť nohy príliš dopredu, ale mám vždy viac miesta na úrovni kolien, čo ocením vždy pri mojej výške 186 cm.


Oprava: Ak keď sú sedadlá v ekonomickej a biznis triede v rovnakej konfigurácii 3-3 v jednom rade, sedadlá nie sú úplne identické. V biznis triede sú podľa môjho názoru o niečo mäkšie a majú tiež opierky na hlavu.

Iberia biznis trieda Airbus A320

Strava v biznis triede

Odlet z Ríma bol naplánovaný na 19:45 a hneď po vzlete bola podávaná večera. Počas pandémie koronavírusu Iberia vôbec neponúka jedálne lístky. V mojom prípade som mal na výber iba klasicky: kura, alebo ryba. Preto vôbec neviem akú rybu som dostal, ale chuťovo bolo veľmi dobrá. Ako predjedlo bolo podávané hovädzie mäso a dezert bol čokoládový zákusok. Všetky jedlá boli podávané naraz na jednom podnose. Celkovo bola chuť a aj kvalita všetkých chodov veľmi dobrá.

Šampanské nebolo dostupné, ale podávaná bola kvalitná cava. Kedže neboli rozdávané jedálne lístky, neviem viac ohodnotiť šírku ponuky alko a nealko nápojov. Káva bola dostupná iba klasická rozlievaná čierna.

Prvý rad

Zhrnutie biznis trieda Iberia Airbus A320

Celkovo by som ohodnotil môj let s Iberiou ako celkom pozitívny. Podstatné je, že pri letoch s väčšinou európskych leteckých spoločností v biznis triede nemôžete očakávať veľmi pohodlné sedadlá. V prípade Iberie bolo najväčším pozitívom dobrá strava. Palubný personál bol milý aj keď s minimom interakcie.

Najväčším negatívom bolo 45 minútové meškanie. Hlavným dôvodom meškania boli úplne plné úložné priestory na batožinu. Batožina poslednej 1/3 pasažierov vstupujúcich do lietadla musela ísť do podpalubia. To spôsobilo, že boarding bol veľmi pomalý. Ja som sa dostal do lietadla medzi prvými a posledný pasažier vstúpil na palubu vyše hodinu po mne.

Recenzia biznis salóniku Iberie na letisku v Madride.

3 komentáre

Súvisiace články

3 komentáre

Recenzia: Iberia biznis trieda z Madridu do Čile - Dvere sveta dokorán 15. novembra 2021 - 3:35

[…] Recenzie aerolínií […]

Reply
Iberia biznis trieda z Viedne do Bogoty za 1300€ - Dvere sveta dokorán 12. februára 2022 - 13:28

[…] Recenzie aerolínií […]

Reply
Moje najobľúbenejšie nízkonákladové aerolinky - Dvere sveta dokorán 21. februára 2022 - 0:12

[…] Recenzie aerolínií […]

Reply

Leave a Comment