Home Recenzie aerolínií Recenzia Lufthansa Senator lounge vo Frankfurte

Recenzia Lufthansa Senator lounge vo Frankfurte

by Karol
0 comment

Lufthansa prevádzkuje štyri druhy salónikov, ktorými sú Business lounge, Senator lounge, First class lounge a Welcome lounge. V dnešnom blogu sa budem venovať Senator lounge na letisku vo Frankfurte, ktorý som navštívil počas mojej cesty do Nice. Zmienim sa tiež o hlavných rozdieloch medzi Senator a Business lounge.

Vstup do Lufthansa Business a Senator lounge

Vstup do Business lounge majú umožnený všetci pasažieri cestujúci v biznis triede na letoch Star Alliance a držitelia statusu Frequent Flyer od Miles and More.

Senator lounge môžu využiť cestujúci Star Alliance so statusom Star Alliance Gold, alebo Senator od Miles and More.

Pri Frequent Flyer a Star Alliance Gold je vstup umožnený aj v prípade cesty v ekonomickej triede.

Rovnaké rozdelenie a podmienky vstupu majú aj Austrian Airlines a Swiss Air Lines. Senator lounge môže byť tiež označený aj ako Star Alliance Gold lounge.

Rozdiel medzi Business a Senator lounge

V Lufthansa Business lounge som bol naposledy v roku 2017 a preto sa mi trocha ťažko priamo porovnáva oba salóniky. Podľa mňa je ale strava v Senator lounge trocha lepšia a rozmanitejšia. Väčšina názorov na internete tiež reflektuje moju skúsenosť. Senator lounge podľa názoru väčšiny ľudí ponúka mierne kvalitnejšiu stravu, väčší výber alkoholických nápojov a vo väčšine prípadov tichšie prostredie s menej cestujúcimi.

Podobnú skúsenosť som mal aj vo Viedni, kde bola strava v Austrian Star Aliance Gold lounge lepšia ako v ich Bussines lounge.

Ak by ste cestovali v biznis triede a ste držiteľom Star Alliance Gold, vstup by vám bol umožnený do oboch salónikov. Lepšou voľbou by ale mal byť Senator/ Star Alliance Gold lounge.

Sprchy

Základné fakty

Lufthansa má na letisku vo Frankfurte 7 Business lounges a 3 Senator lounges a preto by ste nemali mať problém nájsť salónik v blízkosti vašej odletovej brány.

Senator lounge, ktorý som navštívil mal v pri vchode väčšiu bufetovú časť s jedlom a nápojmi. V druhej časti sa nachádzali pohodlné kožené sedačky a vyššie pulty s barovými stoličkami. Hneď pri vchode sa nachádzajú tiež WC a priestranné sprchy.

Počas mojej návštevy v pracovný deň medzi 17 až 20 hodinou bol salónik pomerne rušný, aj keď sa jednalo o pandemické obdobie.

Strava a nápoje

Z jedál boli na výber štyri druhy šalátov, cestoviny, párky, hustá mäsová polievka, praclíky, jogurt s malinami, banány a mandarínky. Polievku, cestoviny a párky som neskúsil, ale couscous s granatovým jablkom a praclíky boli veľmi chutné.

Káva bola dostupná z automatov a výber alko a nealko nápojov bol celkom dobrý.

Lufthansa Senator Lounge zhrnutie

Senator lounge vo Frankfurte poskytuje celkom príjemné prostredie na prečkanie času pred odletom vášho lietadla. Ja som hlavne ocenil sprchu po 12 hodinovom lete zo Sao Paula. Strava bolo Ok na európsky salónik, ale určite sa nedá porovnávať napríklad so salónikmi blízkovýchodných aeroliniek. Osobne sa mi zdala strava v Austrian Star Alliance lounge kvalitnejšia ako v Senator lounge vo Frankfurte.

Austrian Business lounge vo Viedni: Recenzia: Austrian Airlines lounge vo Viedni

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment