Home Vernostné programy Aerolinky umožňujúce zber míľ na jeden účet viacerým ľuďom

Aerolinky umožňujúce zber míľ na jeden účet viacerým ľuďom

by Karol
0 comment

Ste rodinní príslušníci, alebo priatelia a každý z vás má vo vernostnom programe niekoľko tisíc míľ, no nikto ich nemá dostatok na výber letenky? Niektoré letecké spoločnosti teraz umožňujú zber míľ viacerým ľuďom na jeden účet. Takýmto spôsobom sa môžete dopracovať k vysnívanej letenke za míle rýchlejšie, alebo ešte pred expiráciou míľ.

Ako zabrániť expirácii míľ vo vernostnom programe

Do dnešného zoznamu vyberiem len niekoľko vernostných programov umožňujúcich kumuláciu míľ z viacerých účtov. Budem vyberať letecké spoločnosti z každej z troch veľkých aliancií leteckých prepravcov. Pokiaľ sa bude dať, budem sa snažiť zohľadniť tiež geografickú polohu, aby sa jednalo o aerolinky s väčším zastúpením v európskom regióne.

Letecké spoločnosti umožňujúce zber míľ na jeden účet

Lufthansa – Miles and More: Miles and More nepovažujem za najzaujímavejší vernostný program Star Alliance, ale môže byť pre vás výhodný pri kumuláciu míľ viacerých ľudí. Túto funkciu môžu využiť dvaja dospelí a maximálne päť detí. V tomto prípade sa vôbec nemusí jednať o rodinných príslušníkov. Aj dvaja priatelia si môžu vytvoriť spoločný účet.

Aegean Airlines – Miles+Bonus: Vernostný program Aegean Airlines považujem za jeden z najzaujímavejších na získanie statusu Star Alliance Gold. Miles+Bonus umožňuje akumuláciu míľ až piatim členom rodiny a priateľom na jednom účte. Člen, na ktorého účte sa budú zbierať míle musí mať status Silver, alebo Gold.
Miles+Bonus, najlepší program Star Alliance?

Turkish Airlines – Miles&Smiles: Turkish Airlines umožňuje zbierať míle spolu manželom a ich slobodným deťom do 25 rokov. Aj v tomto prípade musí mať jeden z členov vyšší status (minimálne Classic Plus).

Oneworld: Z aliancie Oneworld si budete môcť vytvoriť rodinné účty u Qatar Airways, British Airways a Japan Airlines. V prípade Qantas si budete môcť presúvať míle medzi jednotlivými účtami ak ste rodinnými príslušníkmi, alebo partnermi.

SkyTeam: z aliancie SkyTeam si budete môcť zbierať spoločne míle u Korean Airlines. Aeromexico umožňuje presun míľ medzi účtami rodinných príslušníkov.

Emirates a Etihad umožňujú zbierať míle na jednom účte pre veľmi širokú rodinu (vrátane bratrancov, sesterníc a podobne).

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment