Home Recenzie aerolínií Môj názor na: Etihad Airways biznis trieda

Môj názor na: Etihad Airways biznis trieda

by Karol
2 komentáre

Etihad Airways je blízkovýchodná letecká spoločnosť so základňovou v Abu Dhabi, ktorá prevádzkuje aj pravidelné lety do Viedne. Z Abu Dhabi môžete ďalej pokračovať do mnohých destinácií na Blízkom východe, v Afrike, Ázii a v Austrálii. V dnešnom blogu sa bude hlavne venovať ich biznis triede, v ktorej som mal možnosť cestovať niekoľkokrát.

V ekonomickej triede Etihad Airways som necestoval nikdy. Jeden môj známy sa ale po nedávnom lete na Phuket v ekonomickej triede vyjadril, že nabudúce by si radšej priplatil 150 eur za letenku od Qatar Airways…

Etihad lietadlá a lety do Viedne

Etihad Airways majú vo svojej flotile lietadlá Boeing 787, Airbus A350, Airbus A320/321 Boeing 777. Do Viedne sú nasadzované Boeingy 787.

Aktualizácia 2024: Koncom roka 2023 bol na letisku v Abu Dhabi otvorený úplne nový terminál, ktorý je kvalitou výrazne lepší ako pôvodný terminál. Zároveň v týchto priestoroch otvorili Etihad Airways aj veľmi pekný nový biznis lounge.

Jednou z negatívnejších stránok cestovania s Etihad je letisko v Abu Dhabi. Toto staré a preplnené letisko je na míle vzdialené od kvality ďalších blízkovýchodných letísk ako Doha, Muscat, alebo Dubaj.

Sedadlá E a F

Etihad Airways biznis trieda sedadlá

Na Boeing 787 majú Etihad v biznis triede veľmi priestranné lie-flat sedadlá. Ak cestujete sami, najlepšie sedadlá sú A a K, ktoré sú hneď pri okienku a poskytujú viac súkromia. Sedadlá C a H sú tiež pri okienku, ale už bližšie k uličke. V sedadlách C a H budete sedieť netradične oproti smeru letu, čo si uvedomíte jedine pri vzlete a pristávaní (netradičný pocit spôsobený gravitáciou).

Ak cestujete spolu dve osoby, E a F budú pre vás najlepšie sadadlá, keďže sú hneď vedľa seba. Stredné sedadlá D a G sú tiež umiestnené proti smeru letu.

Biznis trieda Etihad Airways

V marci 2022 začnú Etihad lietať aj s Airbus A350-1000. Tieto lietadlá budú mať v biznis triede úplne nový typ sedadiel s dverami. Rovnako ako pri Boeing 787 sa bude jednať o konfiguráciu 1-2-1 v jednom rade s priamym prístupom do uličky pre všetkých pasažierov. Okrem niektorých dizajnových odlišností budú tieto sedadlá identické s novými sedadlami British Airways: Club Suite, nová biznis trieda British Airways

Abu Dhabi – Viedeň strava

Môj názor

Ja som s Etihad Airways naposledy cestoval pred vyše šiestimi rokmi. Prestal som s nimi lietať z dôvodu ich nekonzistentného servisu na palube a vyšších cien leteniek. Aj keď je strava v lietadle vo všeobecnosti celkom dobrá, kvalitou mierne zaostáva za jedným z ich najväčších konkurentov Qatar Airways.


Môj najväčší problém s Etihad Airways sa týkal ich palubného personálu. Pri dvoch posledných letoch v mojej uličke pracovali dvaja mladší stevardi arabského pôvodu, ktorí boli strašne leniví a akákoľvek požiadavka bola pre nich očividný problém. Toto ich správanie na mňa pôsobilo veľmi negatívne. S letuškami, alebo so stevardmi z iných oblastí sveta som podobný problém nemal.

Občerstvenie na krátkom lete z Viedne do Milána

O konkurenčnú výhodu prišli Etihad zvýšením cien leteniek. V minulosti mali v ponuke viac zaujímavých akciových leteniek v biznis triede a v súčasnosti sú ich ceny väčšinou porovnateľné s tými od Qatar Airways.

Aktualizácia 2024: Ceny leteniek Etihad Airways v biznis triede sú už dlhšiu dobu opäť často výrazne nižšie ako v prípade Qatar Airways.

Z týchto niekoľkých dôvodov som v posledných rokoch pri letoch s blízkovýchodnými leteckými spoločnosťami vždy uprednostnil Qatar Airays, alebo Oman Air. Ak by ale bola cena letenky zaujímavá, nemal by som v budúcnosti problém opäť cestovať aj s Etihad.

Kam pripisovať míle Etihad a Oman Air

Qatar Airways. Najlepšie business class sedadlá

Webová stránks Etihad.

2 komentáre

Súvisiace články

2 komentáre

Leave a Comment