Home Hotelové siete Recenzia: Hotel Nacional Rio de Janeiro 5*

Recenzia: Hotel Nacional Rio de Janeiro 5*

by Karol
2 komentáre

Za normálnych okolností recenzie na hotely nepíšem, ale pri Hotel Nacional Rio de Janeiro musím spraviť výnimku. Po mojej nedávnej návšteve Ria sa stal tento hotel jedným z mojích najoblúbenejších. Nebolo to jeho výbornou kvalitou, ale skôr jeho históriou, architektúrou a polohou.

Výhľad na hotel z Pedra da Gávea

Poloha

Hotel sa nachádza na pláži São Conrado, ktorú od Ipanemy oddeľuje kopec Morro Dois Irmãos. Jedná sa o oveľa kľudnejšiu pláž ako Copacabana a Ipanema. V tejto rezidenčnej štvrti nenájdete mnoho reštaurácií a najpraktickejšie je sa stravovať priamo v hoteli.

Napojenie na zvyšok mesta je veľmi dobré, keďže najbližšia stanica metra sa nachádza zhruba 600 metrov od hotela.

Výhľad z 30. poschodia

São Conrado ohraničujú z troch strán Pedra Gávea, Pedra Bonita a Morro Dois Irmãos. Sú to tri z piatich najikonickejších kopcov v Riu (ďalšími su Corcovado a Pão de Açúcar/Cukrová homoľa). Ak máte radi túry, určite sa v São Conrado nebudete nudiť, keďže na všetky tri kopce sa dá vyjsť. Najkrajšie túry v Rio de Janeire. Objavte Rio z výšky

Nad São Conrado sa nachádza Rosinha, asi najznámejšia favela v Riu. Aj keď favela začína necelý kilometer od hotela, vždy som sa v celom okolí cítil bezpečne.

Hotel Nacional Rio de Janeiro
Lobby
Hotel Nacional Rio de Janeiro

Architektúra

Hotel navrhol najznámejší brazílsky architekt Oscar Niemeyer, ktorý bol tiež hlavným architektom hlavného mesta Brasílie. Charakteristické oblé tvary jeho budov sú všadeprítomné aj v tomto jeho diele.


Tento 34 poschodový hotel bol postavený už v roku 1972, ale v roku 1995 bol z finančných dôvodov zatvorený. Znovuotvorený bol až v roku 2016.

Ako fanúšik Niemeyera som videl asi všetky jeho najznámejšie budovy v Brazílii a preto som si tiež nemohol nechať ujsť pobyt v hoteli Nacional.

Kam ísť v Brazílii. To najlepšie z krajiny samby

Hotel Nacional Rio de Janeiro

Oficiálne sa jedná o 5 hviezdičkový hotel. Spoločné priestory ako recepcia, lobby a bar sú dizajnovo veľmi pekne prevedené, ale nábytok v izbách už začína mierne ukazovať svoj vek. Hlavne z tohto dôvodu by som dal hotelu skôr 4 hviezdičky. Na prízemí pri bazéne sa nachádza hlavná reštaurácia a bar. Oveľa zaujímavejšiu reštauráciu a bar ale nájdete na 30. poschodí, odkiaľ budete mať krásny výhľad na celé okolie.

Na 2. poschodí sa nachádza ešte kvalitná posilňovňa a spa.

Počas mojej návštevy v marci 2022 bolo možné rezervovať najlacnejšiu izbu s raňajkami s výhľadom na hory za 65 eur na noc, čo je veľmi rozumná cena na Rio de Janeiro.

Ak by ste mali izbu s výhľadom na hory, odporúčal by vám požiadať o izbu na čo najvyššom poschodí. Za hotelom je niekoľko výškových budov, ktoré by vám mohli brániť vo výhľade, ak by ste boli ubytovaní na nižšom poschodí.

Ja som mal junior suit izbu s výhľadom na oceán. Najlepšiu predstavu o izbe si môžete urobiť z fotografií.

Na prízemí nájdete oválny, architektonicky veľmi zaujímavý bazén a pobyt pri ňom spríjemňovala vždy bossa nova. Mimochodom pláž, ktorú od hotela delí cesta je verejná.

Mínusové body a záverečné zhodnotenie

Hotel má podľa môjho názoru tri hlavné nedostatky. Check-in na recepcii môže byť trocha pomalý, internet niekedy vypadáva a funkčné boli iba dva zo štyroch výťahov, čo niekedy značne predlžovalo dobu čakania na výťah.

Celkovo som bol ale s hotelom spokojný. Výhľad je jeden z najkrajší v Riu. Cena bola dobrá. Tichšia lokalita pre mňa veľmi výhodná a bazén veľmi príjemný (zdá sa, že cez víkend je pri bezéne viac detí ako cez pracovný týždeň). V budúcnosti by som sa ešte určite chcel vrátiť do tohto hotela.
Čo vidieť v Rio de Janeire. 35 najkrajších miest

2 komentáre

Súvisiace články

2 komentáre

V ktorej štvrti sa ubytovať v Rio de Janeire - Dvere sveta dokorán 18. septembra 2022 - 16:47

[…] Hotelové siete […]

Reply

Leave a Comment