Home Vernostné programy Transfer Avios medzi účtami Qatar Airways a British Airways

Transfer Avios medzi účtami Qatar Airways a British Airways

by Karol
1 comment

Qatar Airways začali tento týždeň používať Avios ako menu svojho vernostného programu Privilege Club. Jedná sa o vernostné body (míle) British Airways, Iberie a Aer Lingus. Jedným z najvýznamnejších benefitov prechodu na Avios je možnosť ich priameho presunu medzi účtami Qatar Airways a British Airways. Transfer Avios je v pomere 1:1.

Prevody medzi účtami vo vernostných programoch British Airways, Iberia a Aer Lingus boli možné už aj v minulosti.

Transfer Avios

Na to aby ste presun mohli uskutočniť budete musieť mať vernostnú kartu u oboch leteckých spoločností. Na webovej stránke jednej z aeroliniek si vo vašom účte veľmi jednoducho prepojíte oba vaše účty a následne budete môcť presúvať Avios oboma smermi. Qatar Airways ale takýmto spôsobom ešte neprepojili Privilege Club s účtami Iberie a Aer Lingus.

Ak by ste ale napríklad mali vernostnú kartu aj u Iberie, budete môcť Avios presunúť najprv z Qatar Airways do British Airways a následne odtiaľ do Iberie.

Členstvo vo všetkých programoch je zadarmo a nový účet si môžete otvoriť aj keď nikdy s konkrétnou leteckou spoločnosťou nepoletíte.

Praktické využitie presunu

S touto novou funkciou môžete ušetriť Avios pri vystavovaní leteniek, keďže každá z týchto štyroch aeroliniek vyžaduje rôzny počet Avios na vystavenie letenky. Napríklad na jednosmernú letenku v biznis triede s Iberiou z Madridu do Portorika vystavenú cez Qatar Airways by ste potrebovali 100 000 Avios. Ak by ste na výber rovnakej letenky využili vernostný peogram Iberie, minuli by ste iba 34 000 Avios mimo hlavnej sezóny a 50 000 míľ v hlavnej sezóne. Ušetriť by ste tak mohli až 2/3 ak by ste cestovali mimo hlavnej sezóny.

Pred vystavením letenky za míle si preto vždy podrobne porovnajte, ktorý program by bol pre vás najvýhodnejší. Okrem množstva potrebných Avios si vždy overte aj výšku poplatkov za letenku. Poplatky hlavne na letoch British Airways môžu byť veľmi vysoké.

Bonusové Avios pre nových členov Privilege Club

Noví členovia vernostného programu Qatar Airways Privilege Club môžu získať bonus až 7500 Avios. 

Po registrácií dostanete automaticky 2500 Avios a po absolvovaní prvého letu s Qatar Airways ďalších 5000 Avios. Registrovať sa budete musieť do 31. marca 2022 a prvý let musíte absolvovať najneskôr 30. septembra 2022. 

Aby ste získali bonusové míle, budete musieť pri registrácii zadať promo kód: FLYQR3

Formulár a podmienky akcie nájdete priamo na webovej stránke Qatar Airways

Získané Avios by ste pravdaže mohli okamžite po ich pripísaní presunúť na účet British Airways.

Viac informácií o prechode na Avios nájdete v tomto mojom staršom blogu: Qatar Airways začnú používať Avios, “menu” British Airways

1 comment

Súvisiace články

1 comment

Leave a Comment