Home Recenzie aerolínií Recenzia Gol Airlines Sao Paulo – Rio de Janeiro

Recenzia Gol Airlines Sao Paulo – Rio de Janeiro

by Karol
0 comment

Gol Intelligent Airlines je brazílska nízkonákladová letecká spoločnosť prevádzujúca lietadlá Boeing 737NG a 737 Max. Spolu s Azul Airlines sú najväčšou leteckou spoločnosťou na vnútroštátnych letoch v Brazílii. Aj keď sa Gol sústreďuje hlavne na domáci trh, ich lietadlá môžete vidieť aj na mnohých medzinárodných letiskách v Južnej a Severnej Amerike a v Karibiku.

Ja som minulý týždeň absolvoval s Gol 45 minútový let zo Sao Paula do Rio de Janeira.

Gol Airlines základné fakty

Na rozdiel od európskych nízkonákladoviek si pri letoch s Gol budete môcť zobrať bezplatne na palubu lietadla jednu väčšiu príručnú batožinu s hmotnosťou do 10 kilogramov (maximálny rozmer 35x25x55 cm).

Online check in sa otvára 48 hodín pred odletom a končí 1 hodinu pred odletom. Na letisku sa check in zatvára tiež jednu hodinu pred odletom.

Ak by ste boli mimo Brazílie a chceli by ste si otvoriť vašu rezerváciu, alebo urobiť online check in, budete musieť pravdepodobne využiť VPN s lokalizáciou v Brazílii. Ja som sa pokúšal spraviť check in ešte zo Slovenska a na ich aplikácii a ani webovej stránke som nebol úspešný. V “manage my trip” sa mi tiež nepodarilo otvoriť moju rezerváciu. Až po zapnutí VPN sa mi podarilo urobiť check in.

Míle za lety s Gol môžete pripisovať okrem iných aj do vernostných programov Flying Blue, Qatar Airways, Emirates, TAP Air Portugal, alebo American Airlines.

Gol Airlines

Sedadlá

Rozostupy medzi sedadlami v lietadlách Gol sú väčšie ako u európskych nízkonákladoviek. So 187 cm som nemal problém sedieť pomerne pohodlne na krátkom lete do Ria.

Prvé rady sedadiel označované ako Gol+ comfort, poskytujú viac priestoru na nohy ako klasické sedadlá.

Na medzinárodných letoch je dostupná aj premium economy trieda. Medzi benefity premium economy patrí napríklad vstup do biznis salónikov na niektorých letiskách, check in batožina zadarmo, voľné stredné sedadlo a zadarmo nápoje a strava na palube lietadla.

Jedlá a nápoje

V závislosti od času a destinácie poskytuje Gol na letoch zadarmo nápoje a snack. Širšiu ponuku jedál a nápojov za poplatok nájdete v ich jedálnom a nápojovom lístku.

Na mojom krátkom lete bola podávaná zadarmo iba voda. Celý systém obsluhy prebiehal veľmi zaujímavo. Po vzlete začali pasažieri stáčať nad hlavami tlačidlá na privolanie palubného personálu. Letušky takto vedeli koho majú obslúžiť. Voda bola donesená iba tým pasažierom, ktorí o ňu takýmto spôsobom požiadali.

Gol Airlines zhrnutie

Gol je oveľa lepšia letecká spoločnosť ako ktorákoľvek nízkonákladovka v Európe. V mnohých prípadoch by som ich ohodnotil lepšie aj ako veľa klasických európskych aeroliniek. Hlavnými konkurentmi Gol na vnútroštátnych letoch sú Latam a Azul. Z týchto troch leteckých spoločností mierne uprednostňujem Latam. Hlavným dôvodom tejto preferencie je, že Latam ponúkajú premium economy aj na vnútroštátnych letoch. Druhým dôvodom je zákaznícky servis. Keď som mal problém s Gol online check in zo Slovenska, nemohol som nájsť nijaký kontakt na nich okrem ich brazílskeho čísla. S Latam sa mi vždy podarilo jednoducho vyriešiť všetky problémy cez Messenger od Facebooku. Celkovo ale hodnotím môj let s Gol zo Sao Paula do Ria pozitívne.

Pristávanie v Riu: Jedna z najkrajších scenérií pri pristávaní na svete

Latam premium economy. Pohodlie za rozumú cenu

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment