Home Recenzie aerolínií Recenzia: Air France lounge na letisku v Paríži

Recenzia: Air France lounge na letisku v Paríži

by Karol
4 komentáre

Lounge Air France na letisku Charles de Gaulle v Paríži som navštívil počas mojej cesty z Madridu do Sao Paula. Na tomto najväčšom francúzskom letisku majú Air France v termináloch 2E, 2F a 2G až šesť salónikov. Dľžka môjho medzipristátia v Paríži bola skoro tri hodiny a väčšinu tohto času som strávil v salóniku v termináli 2E, hala L, ktorý bol najbližšie k odletovej bráne môjho letu do Brazílie.

Recenzia: Air France lounge v Paríži, schengenská zóna

Recenzia: Air France biznis trieda na Airbus A350 z Paríža do Sao Paula

Zlé! Air France biznis trieda Embraer 170 intraEU let

Air France lounge vstup

Vstup zadarmo majú:

  • cestujúci v biznis triede na všetkých letoch SkyTeam (Air France sú tiež členom tejto aliancie leteckých prepravcov)
  • držitelia statusu Flying Blue Platinum a Gold a SkyTeam Elite Plus cestujúci aj v ekonomickej triede. V prípade vyššieho statusu budete môcť do salóniku zobrať zadarmo jedného hosťa, alebo dve deti vo veku 2 až 17 rokov.

Vstup si budete môcť zakúpiť aj online za poplatok 60 eur ak nespĺňate ani jednu z vyššie uvedených podmienok. Členovia Flying Blue Explorer dostanú zľavu zo vstupného 10% a držitelia statusu Silver a cestujúci v premium economy triede 25%.

Air France Lounge terminal 2E Hall L

Hlavnú časť tohto salónika tvorí jedna veľká miestnosť, ktorá je vizuálne rozdelená na niekoľko častí rôznym druhom nábytku. V prvej časti sa nachádza väčší bufet s jedálenskými stolmi. V strednej časti nájedete viac privátne boxy s reštauračnými stolmi, za ktorými je ešte jeden menší bufet s jedlom a nápojmi. Úplne na konci tejto miestnosti sa nachádzajú pohodlné sedačky a kreslá.

Vo “vnútri” salónika sa ešte nachádza niekoľko menších tichších miestností s kreslami a s ležadlami vhodnými aj na kratšie zdriemnutie. Ak by ste chceli využiť tieto sedadlá na spanie, dávajte si pozor na svoje osobné veci. Keď som vchádzal do salónika, na recepcii bola práve cestujúca, ktorej počas spánku z kabelky ukradli osobné veci.

Ak by ste sa chceli osprchovať, nebudete sa musieť nahlasovať na recepcii a budete môcť rovno prejsť k sprchám, ktoré sú stále otvorené.

Počas mojej návštevy medzi 20 a 22 hodinou bol salónik pomerne rušný, ale s dostatkom miesta na sedenie.

Šalátový bufet

Jedlá a nápoje

Ponúkanú stravu v salóniku by som označil ako podriemernú, hlavne ak beriem do úvahy, že sa jedná o salónik pri odletových bránach diaľkových letov. Najzaujímavejší bol výber zo šalátového bufetu. Ponuku teplých jedál by som označil ako pomerne zlú a na výber boli len tri jedlá. Dostupné boli špagety s rajčinovou omáčkou, zemiaky s cibuľou a jedno vegetariánske jedlo, ktoré som nevedel identifikovať.

Ponuka alko a neako nápojov bola veľmi štandardná. A ako sa na francúzsky salónik patrí, v samoobslužnom bare ste si mohli naliať tiež (lacnejšie) šampanské.

Záverečné zhodnotenie

Tento priemerný salónik Air France je akceptovateľným miestom na strávenie času pred odletom vášho letu. Ja som pri mojej návšteve najviac ocenil sprchu a jej rýchlu dostupnosť. Ak cestujete v biznis triede v lietadle sa určite najete lepšie ako v salóniku.

Air France vs KLM: kto je lepší v biznis triede

4 komentáre

Súvisiace články

4 komentáre

Recenzia: KLM Crown lounge v Amsterdame - Dvere sveta dokorán 8. mája 2022 - 9:58

[…] Recenzie aerolínií […]

Zlé! Air France biznis trieda Embraer 170 intraEU let - Dvere sveta dokorán 8. mája 2022 - 10:00

[…] Recenzie aerolínií […]

Air France vs KLM: kto je lepší v biznis triede - Dvere sveta dokorán 15. mája 2022 - 22:36

[…] Recenzie aerolínií […]

Comments are closed.