Home Letecké spoločnosti Austrian sa naďalej ”ryanairizuje”. Zásadná zmena pri Light letenkách

Austrian sa naďalej ”ryanairizuje”. Zásadná zmena pri Light letenkách

by Karol
2 komentáre

Letecké spoločnosti Lufthansa Group zavádzajú zasadnú zmenu na európskych letoch. S economy Light letenkami od Lufthansy, Austrian a Swiss už nebude rezervácia sedadla pri check-in zadarmo. Doteraz ste pri Light letenkách museli platiť za výber miesta pri kúpe letenky, pri check-in už ale boli všetky voľné miesta v lietadle k dispozícii bez ďalších príplatkov.

V budúcnosti vám stále ostane možnosť neplatiť za výber, ale v takomto prípade vám bude sedadlo automaticky pridelené rezervačným systémom, podobne ako to robí aj Ryanair.

Pozor na Economy Light letenky od Austrian Airlines

Lufthansa/ Austrian/ Swiss: rezervácia sedadla pri Light letenkách

K tejto zásadnej zmene v prípade Lufthansy a Swiss dôjde 21. júna 2022. U Austrian Airlines by to malo byť v treťom štvrťroku 2022.
Economy Light letenky predstavujú najlacnejšiu rezervačnú triedu, ktorá nezahŕňa check-in batožinu a je nerefundovateľná. Je potrebné ale poznamenať, že ak hovoríme o najlacnejšej rezervačnej triede, nejedná sa o žiadne extrémne lacné letenky. Aj za tieto Light letenky by ste vo väčšine prípadov zaplatili viac ako pri letoch s nízkonákladovými leteckými spoločnosťami.

Nový systém pridelovania sedadiel sa bude veľmi podobať procesu ako miesta v lietadle rozdeľuje Ryaniar. Ak si za sedalo nezaplatíte, rezervačný systém vám sám určí, kde budete sedieť. Ak by ste s vaším miestom neboli spokojní, budete si môcť za poplatok 25 eur vaše miesto zmeniť. Pri kúpe letenky by ste za najlacnejšie štandardné sedadlo zaplatili iba 12 eur. Poplatkom 25 eur vás teda očividne bude chcieť Lufthansa Group potrestať, keďže sa jedná o vyše 100% navýšenie ceny.

Pravdaže ak by ste mali Economy Classic, alebo Economy Flex letenku, miesto v lietadle si budete môcť naďalej vybrať zadarmo

Je otázne akou formou budú sedadlá pridelované ľuďom, ktorí sa rozhodnú neplatiť za rezerváciu. Ryanair sa v takýchto prípadoch snaží tiež potrestať svojich pasažierov. Cestujúci v skupine väčšinou nedostanú sedadlá vedľa seba a sú “rozhádzaní” po celom lietadle. Medzi prvými sú tiež pridelované najnepohodlnejšie stredné sedadlá. Rezervácia sedadla na zlomyseľnom Ryanair(e)

Zhrnutie

Lufthansa Group týmito zmenami robí svoje letenky ešte menej atraktívne pre svojich potenciálnych pasažierov. Bude to platiť hlavne pri letoch s Lufthansou a Swiss. Pri cestách s týmito dvoma aerolinkami budete musieť pri väčšine destinácií absolvovať minimálne jeden prestup v Nemecku, alebo Švajčiarsku. Pri spiatočnej letenke by sa jednalo celkovo o štyri lety, čo znamená štyri poplatky za rezerváciu sedadla. V takýchto prípadoch bude v budúcnosti cestovanie s nízkonákladovými leteckým spoločnosťami na priamych letoch ešte výhodnejšie.
Austrian/ Lufthansa spoplatnia nápoje a stravu na kratších letoch

Štruktúru rezervačných tried ekonomickej triedy môžete nájsť na webovej stránke Austrian Airlines.

2 komentáre

Súvisiace články

2 komentáre

Lufthansa, Austrian zvyšujú poplatky za rezerváciu sedadla - Dvere sveta dokorán 2. júna 2022 - 12:37

[…] Letecké spoločnosti […]

Pozor na Economy Light letenky od Austrian Airlines - Dvere sveta dokorán 2. júna 2022 - 16:22

[…] Letecké spoločnosti […]

Comments are closed.