Home Letecké spoločnosti Emirates prestanú lietať do Viedne na Airbus A380

Emirates prestanú lietať do Viedne na Airbus A380

by Karol
0 comment

Airbus A380 je bezpochyby najobľúbenejším diaľkovým lietadlom pre väčšinou cestujúcich. Najväčším prevádzkovateľom týchto lietadiel na svete je letecká spoločnosť Emirates, ktorá toto superjumbo nasadzuje aj na lety do Rakúska. Od augusta 2022 ale Emirates nahradia Airbus A380 na letoch do Viedne Boeingom 777. Bude sa jednať o výraznú zmenu v pohodlí cestovania, keďže sedadlá v ekonomickej a hlavne v biznis triede na ich Boeingoch 777 sú horšie ako tie na A380kách. Pre pasažierov v prvej a biznis triede to bude tiež znamenať, že nebudú môcť využiť obľúbený bar na A380ke. Cestujúci v prvej triede budú musieť tiež oželieť možnosť sa osprchovať 10 kilometrov nad zemou.

Airbus A380 bude stiahnutý z letov Emirates do Viedne

Emirates prevádzkujú momentálne na trase z Dubaja do Viedne jeden až dva denné lety.

Let EK 127 s odletom z Dubaja o 8:55 a spiatočný let EK 128 s odletom z Viedne o 15:30 je prevádzkovaný na Airbus A380.

Na druhý denný let EK 125/ EK 126, ktorý nie je prevádzkovaný každý deň je nasadzovaný Boeing 777.

Od 1. augusta 2022 budú Boeing 777 lietať aj na letoch, na ktoré mali byť pôvodne nasadzované Airbus A380. Na letisku vo Viedni uvidíte Airbus A380 vo farbách Emirates na pravidlených letoch opäť až od 30. októbra 2022.

Aktualizácia marec 2023: Emirates aj naďalej lietajú do Viedne iba na Boeingoch 777. Až do konca letového poriadku (február 2024) sú na všetky lety nasadzované iba tieto lietadlá. Či a kedy začnú lietať Emirates do Viedne aj na Airbusoch A380 nie je známe.

Downgrade v pohodlí cestovania

Ak už máte zakúpenú letenku a pôvodne ste mali cestovať na Airbus A380, nebudete mať inú možnosť ako akceptovať túto zmenu.

Od vášho letu ale budete musieť očakávať menej pohodlné cestovanie. Na Boeing 777 majú Emirates v biznis triede v jednom rade až sedem sedadiel v konfigurácii 2-3-2. To znamená, že nie každý pasažier má priamy prístup do uličky. Ak by ste dostali stredné sedadlo, sedeli by ste dokonca medzi dvoma pasažiermi. Tieto sedadlá nie sú úplne lie-flat a v porovnaní s konkurenciou patria medzi jedny z najhorších používaných v biznis triede. Na A380kach majú Emirates kvalitnejšie lie-flat sedadlá v konfigurácii 1-2-1, kde má každý pasažier priamy prístup do uličky.

V ekonomickej triede majú Emirates na oboch lietadlách v jednom rade 10 sedadiel. Trup Boeingu 777 je ale užší a pôvodne bolo toto lietadlo nadizajnované na 9 sedadiel v jednom rade. Väčšina leteckých spoločností ale uprednostnila ekonomické faktory pred pohohodlím pasažierov a do každého radu Beoing 777 pridali jedno sedadlo navyše. Takéto zahustenie mohli dosiahnuť iba zúžením šírky sedadiel. Sedadlá v ekonomickej triede na Airbus A380 si ale zachovali svoju pôvodnú šírku a sú preto pohodlnejšie pri cestovaní.

Prvé foto: Premium ekonomická trieda Emirates

Blízkovýchodné aerolinky s najlepšou biznis triedou

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment