Home Akciové letenky Prečo som nekúpil 300 eurovú letenku v biznis triede do Čile

Prečo som nekúpil 300 eurovú letenku v biznis triede do Čile

by Karol
0 comment

Dnes v noci a skoro ráno ste si mohli kúpiť spiatočné letenky v biznis triede do Čile už za neuveriteľných 300 eur. Jednalo sa o priame lety z Madridu do Santiaga de Chile so španielskou leteckou spoločnoťou Iberia.

Pri takýchto akciách väčšinou nikdy neváham a letenky okamžite kupujem. V tomto prípade som sa ale rozhodol nevyužiť túto skvelú cenu. O tom, že sa jedná o výnimočnú ponuku hovorí aj fakt, že za normálnych okolností by ste za tieto letenky zaplatili minimálne 2000 eur.

Obával som sa, že Iberia všetky tie “akciové” letenky zruší a to bol aj dovôd, prečo som sa rozhodol zaplatiť podstatne viac za letenku do Santiaga.

Aktualizáciu nájdete na konci článku.

Prečo si myslím, že error fare letenky do Čile nebudú uznané

Aktuálna cena leteniek Iberie z Madridu do Santiaga v ekonomickej triede je 900 eur. V cene 300 eur za biznis triedu na rovnakej trase musela byť teda určite nejaká chyba. Takto chybne nacenené letenky sa v angličtine nazývajú termínom error fare.

V minulosti mi už Iberia uznala 500 eurovú error fare letenku v biznis triede z Ríma do Bogoty. Tristo eur je ale ešte extrémnejšia cena a obávam, že tieto letenky už nebudú uznané. Práve minulý mesiac Iberia zrušila všetky chybne nacenené letenky za podobnú cenu z Brazílie do Európy a to sa jednalo o ekonomickú triedu.

Ďalšou zvlástnosťou bolo, že letenky za túto cenu ste si mohli zakúpiť iba na weboch online cestovných kancelárií. Na webovej stránke Iberie stáli najlacnejšie letenky v biznis triede do Čile 980 eur.

Ak by aj Iberia “prehltla” extrémne nízku cenu, existuje ďalší dôvod prečo si myslím, že letenky nebudú uznané. Týmto dôvodom je rýchlosť akou sa informácia o týchto letenkách rozšírila po sociálnych sieťach. Mňa dnes ráno zobudila správa od môjho bratranca s touto ponukou z jednej slovenskej facebookovej skupiny, ktorá má sledovanosť skoro tristotisíc ľudí. Len na Slovensku sa o týchto cenách museli dozvedieť desiatky tisíc ľudí. Predstavte si, koľko leteniek muselo byť celkovo v Európe predaných. Pri takýchto množstvách si Iberia nebude môcť dovoliť aby mala lietadlá plné pasažierov s tristo eurovými letenkami.

Uznajú letecké spoločnosti error fare letenky?

Ako kúpiť Error Fare letenky

Iberia biznis trieda

Moja stratégia pri kúpe

Pravdaže želám všetkým ľuďom, ktorí využili túto akciu, aby im letenky boli uznané. Ja som si včera neskoro večer tiež kúpil letenku v biznis triede od Iberie do Santiaga, ale zvolil som rozdielnu stratégiu.

Letenku som kúpil priamo na webe Iberie za už spomenutých 980 eur. Jedná sa stále o skvelú cenu a podľa môjho názoru existuje trocha vyššia šanca, že by táto letenka bola uznaná. Som si ale istý, že aj v tomto prípade sa jednalo o chybné nacenenie.

Už minulý rok som cestoval s Iberiou z Ríma do Santiaga de Chile v biznis triede za 730 eur. V tomto prípade sa ale nejednalo o error fare letenku, ale normálnu “pendemickú” akciovú cenu. Preto predpokladám, že tieto 980 eurové letenky by mohli byť skôr akceptované. Pravdaže dôležité je aj množstvo vystavených leteniek za túto ”vyššiu“ cenu.

Existuje tiež možnosť, že Iberia zruší kompletne všetky letenky, bez toho aby sa pozerala na cenu. Kúpa error fare leteniek je pre mňa vždy hra, ktorú niekedy vyhrám a niekdy prehrám. Pravdaže v prípade prehry sú mi peniaze vždy vrátené.

Ak ste aj vy využili túto skvelú akciu, môžete do budúcnosti sledovať aktualizácie na mojom blogu. Hneď ako budem vedieť nové informácie, budem updatovať tento článok. Dúfam ale, že do Čile poletíme všetci.

Mimochodom, informácie o týchto letenkách som nepublikoval na mojom blogu z časových dôvodov. Ja som letenku kúpil o 1:30 v noci a vedel som, že pokiaľ by ste sa dostali k článku, už by bola cena neaktuálna.

Aktualizácia 18.6.: Mnoho 300 eurových leteniek zahŕňalo kombináciu letov Iberia Latam. Zdá sa, že tieto letenky sú momentálne rušené. Moja 980 eurová letenka je zatiaľ OK.

Recenzia: Iberia biznis trieda z Madridu do Čile

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment