Home Vernostné programy Zaujímavé využitie Avios na lety Iberie

Zaujímavé využitie Avios na lety Iberie

by Karol
0 comment

Avios je mena (míle) vernostných programov British Airways, Iberie, Qatar Airways, Vueling a Aer Lingus. Ak ste členom viacerých programov, Avios môžete prenášať medzi jednotlivými účtami v pomere 1:1. Možnosť transferu míľ môže byť pre vás veľmi zaujímavá hlavne pri výbere letenky za míle.

Pozor ale, prevod vám nebude umožnený priamo medzi všetkými leteckými spoločnosťami. Napríklad transfer z Qatar Airways do Iberie nie je možný. Avios by ste ale vedeli najprv presunúť od Qatar Airwys na účet British Airways a odtiaľ následne do Iberie.

V čom spočíva atraktivita presunu medzi vernostnými programami

Možnosť transferu medzi jednotlivými účtami môže byť pre vás veľmi zaujímavá pri výbere letenky za míle. Hoci všetky vyššie spomenuté letecké spoločnosti používajú Avios, ich výška potrebná na výber letenky je u každej spoločnosti rozdielna.

Napríklad na jednosmernú letenku v biznis triede s Iberiou z Madridu do Portorika vystavenú cez Qatar Airways by ste potrebovali 100 000 Avios. Ak by ste ale na výber rovnakej letenky využili vernostný program Iberie, túto letenku by ste mohli vystaviť už za 34 000 Avios. Ušetrili by ste tak až 66 000 Avios!

Pred vystavením akejkoľvek letenky by ste si preto mali vždy overiť, ktorý vernostný program bude pre vás najvýhodnejší. Pravdaže členstvo vo všetkých programoch je zadarmo, aj keď existujú určité obmedzenia pri transferoch. V niektorých prípadoch budete musieť byť váš účet otvorený aspoň tri mesiace, alebo budete musieť mať pred prvým presunom na účte nejaký pohyb. Tento pohyb nemusí byť vždy za let. Môžu to byť napríklad aj Avios za rezerváciu ubytovania cez Booking.com.

Získajte míle za rezervácie cez Booking.com

Iberia biznis trieda

Výber leteniek za Avios na lety Iberie

Diaľkové lety Iberie predstavujú vo všeobecnosti veľmi výhodnú formu, ako využiť vaše Avios. Iberia si účtuje pomerne nízke poplatky za vystavenie letenky a potrebný počet Avios je tiež nižší ako napríklad u British Airways.

Iberia má kalendárny rok rozdelený na vysokú a nízku sezónu. V prípade vysokej sezóny budete na letenku potrebovať zhruba o 50% viac míľ ako v nízkej sezóne.

Využitie Iberie by mohlo byť pre vás atraktívne hlavne pri letoch na americký kontinent. Napríklad na jednosmernú letenku v biznis triede z Viedne do New Yorku by ste na letoch s British Airways potrebovali 70 000 Avios + 375 eur na poplatky. S Iberiou by to bolo len 49 000 Avios + 180 eur na poplatky. Ak by ste boli ochotný odlietať z Madridu, cena by bola ešte nižšia. Na letenku na priamom lete z Madridu do New Yorku v biznis triede by ste potrebovali iba 34 000 Avios + 139 eur. Pri letoch v ekonomickej triede by ste minuli zhruba polovičnú hodnotu oproti biznis triede.

Mimochodom, ak máte účet iba u British Airways, nebudete si musieť otvárať nový účet aj u Iberie. Podmienky výberu leteniek z vernostného programu British Airwys na lety Iberie sú úplne rovnaké, ako keby ste využívali účet Iberie.

Počet Avios potrebných na výber letenky

Do dnešného zoznamu vyberám iba niekoľko destinácií pri výbere Avios na jednosmerných letoch Iberie z Madridu v biznis triede v nízkej sezóne:

  • Východné pobrežie USA 34 000 Avios
  • San Juan (Portoriko) 34 000
  • Západné pobrežie USA 42 500
  • Stredná Amerika 42 500
  • Karibik (okrem Portorika) 42 500
  • Kolumbia, Ekvádor, Peru, Brazília 42 500
  • Argentína a Čile 51 000

Na letenky v ekonomickej triede by ste potrebovali približne polovicu tejto sumy.

Recenzia: Iberia biznis trieda z Madridu do Čile

Zhrnutie

Vo všobecnosti využívam moje míle práve na výber leteniek v biznis triede na diaľkových letoch. V tomto období už nie je problém nájsť pomerne lacné letenky v ekonomickej triede do väčšiny destinácií. Ceny leteniek v biznis triede ale bývajú niekoľkonásobne drahšie oproti ekonomickej triede a preto míle za letenku v biznis triede predstavujú pre mňa zaujímavejšie využitie.

Doteraz som míle v mojom vernostnom programe Qatar Airways využíval na lety do Ázie a Afriky. Odkedy ale Qatar Airways začali tiež používať Avios, ich výber na lety s Iberiou na americký kontinent sa stali pre mňa veľmi zaujímavými. Platí to hlavne v prípade, ak by som odlietal priamo z Madridu, kam sa viem veľmi lacno dostať aj s platenou letenkou v ekonomickej triede.

Transfer Avios medzi účtami Qatar Airways a British Airways

Oneworld: Prečo je vernostný program Qatar Airways pre mňa najvýhodnejší

Ako najvýhodnejšie využiť míle Miles & More a Star Alliance

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment