Home Letecké spoločnosti Oman Air vstúpi do aliancie Oneworld

Oman Air vstúpi do aliancie Oneworld

by Karol
0 comment

Blízkovýchodná letecká spoločnosť Oman Air ohlásila svoj vstup do aliancie Oneworld v roku 2024. Jedná sa o skvelú správu pre členov vernostných programov tejto aliancie, do ktorej patria napríklad aj British Airways, Iberia, alebo Qatar Airways. Celý proces prípravy vstupu do jednej z troch veľkých aliancií leteckých spoločností je vždy veľmi zdĺhavý a dva roky od podania prihlášky až po reálne začlenenie je štandardom.

Výhody vstupu Oman Air do Oneworld

Oneworld má na Blízkom východe už dvoch členov, ktorými sú Qatar Airways a Royal Jordanian. Vstup ďalšej leteckej spoločnosti z tohto regiónu nebol preto v skutočnosti príliš potrebný. So svojou flotilou 50 lietadiel bude patriť Oman Air medzi menšie až stredne veľké letecké spoločnosti v aliancii a do väčšiny ich destinácií sa už teraz dostanete aj s Qatar Airways.

Pre členov vernostých programov Oneworld je ale vstup Oman Air do aliance veľmi dobrou správou. Aj keď momentálne už Oman Air spolupracuje napríklad s vernostnými programami Air Canada a Etihad Airways, od roku 2004 sa možnosť kreditovania a výberu míľ rozšíri aj o 13 členov Oneworld.

Osobne ma táto správa veľmi potešila. V minulosti som s Oman Air cestoval v ekonomickej triede z Colomba do Dubaja a v biznis triede z Zurichu do Jakarty. V oboch triedach by som Oman Air zaradil medzi jednu z najlepších leteckých spoločností na svete. Jedinou ich nevýhodou je menšia sieť destinácií v porovaní gigantami ako napríklad Qatar Airways, alebo Emirates. Mníchov, Frankfurt, Zurich a Miláno sú najbližšími letiskami, kde môžete vidieť lietadlá vo farbách Oman Air na pravidelných letoch.

Biznis trieda Oman Air. Porovnanie s Qatar Airways

Aliancia Oneworld bola v posledných rokoch dosť aktívna pri získavaní nových členov. V roku 2018 sa stali Fiji Airways ”connecting partner” (nie plné členstvo). V roku 2020 vsúpili do aliancie Royal Air Maroc a v roku 2021 Alaska Airlines. Oneworld ale utŕžili aj jednu veľkú stratu v podobe odchodu najväčšej juhoamerickej leteckej spoločnosti Latam Airlines v roku 2020.

Star Alliance Gold vs Oneworld Sapphire. Ktorý status je lepší?

Rýchla cesta k Oneworld Sapphire s British Airways

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment