Home Vernostné programy Ako som využil 35 000 míľ od Miles & More

Ako som využil 35 000 míľ od Miles & More

by Karol
1 comment

V posledných dňoch som stál pred dilemou, ako využiť míle, ktoré mi mali expirovať vo vernostnom programe Miles & More od Lufthansy.

Prioritne som uvažoval o letenke v biznis triede s niektoru leteckou spoločnosťou skupiny Star Alliance. Na biznis triedu som potreboval necelý dvojnásobok míľ oproti ekonomickej triede. Ak by som kupoval klasickú platenú letenku, za biznis triedu by som zaplatil troj až štvornásobne viac ako v ekonomickej triede. Aj z tohto dôvodu predstavuje pre mňa využitie míľ na letenku v biznis triede vždy lepšiu hodnotu.

Expirácia mojich míľ v Miles & More a ich využitie

Už dlhšiu dobu som sa pohrával s myšlienkou použiť míle na jednosmernú letenku na Komorské ostrovy. V biznis triede by som s Ethiopian Airlines na túto letenku potreboval 35 000 míľ. Môj návrat domov by bol ale zložitý, keďže na Komorské ostrovy nelieta žiadna iná letecká spoločnosť, ktorej míle by som mohol použiť na návrat do Viedne. Komorské ostrovy som preto nakoniec zamietol.

Mojou druhou možnosťou bol let z Honolulu do Soulu. Už dávnejšie uvažujem nad zostavením itinerára okolo sveta využitím leteniek za míle. Let medzi Havajskými ostrovmi a Južnou Kóreou by mi perfektne zapadol do tohto plánu. Na tento 10 hodinový let v biznis triede by som potreboval tiež 35 000 míľ. Nakoniec som ale aj tento plán zavrhol kvôli neistote ohľadom pandémie. Dostupnosť voľných miest na letenky za míle medzi Havajskými ostrovmi a Áziou je vo všobecnosti veľmi zlá. Ak by som náhodou potreboval zmeniť dátum odletu, je dosť možné, že by sa mi už vôbec nepodarilo nájsť ďalší voľný termín a zrušením letenky by som prišiel o všetky míle.

Z Bali do Tokia v biznis triede s Eva Air

Nakoniec som sa rozhodol využiť míle na letenku z Bali do Tokia. Miles & More momentálne stále poskytujú možnosť meniť bez poplatkov letenky za míle. Ak by som musel zmeniť dátum odletu, dostupnosť voľných miest na tejto trase je lepšia ako v prípade Havajských ostrovov.

Na let v biznis triede z Indonézie do Japonska som potreboval 35 000 míľ, čo predstavuje celkom dobrú hodnotu za 9 hodín v lie-flat sedadle. Pri výbere leteckej spoločnosti som nemusel dlho uvažovať. Najlepšie spojenie mi bolo ponúknuté s prestupom v Taipei s taiwanskou leteckou spoločnosťou Eva Air.

Recenzia: Eva Air Boeing 787 biznis trieda

Eva Air je jednou z najlepších leteckých spoločností na svete a ich poplatky za vystavenie leteniek za míle sú jedny z najnižších z celej Star Alliance. Za moju letenku z Bali do Tokia som zaplatil iba 60 eur. Napríklad u Lufthansy by ste za 9 hodinový let v biznis triede zaplatili na poplatkoch približne 300 eur.

Pravdaže teraz ešte budem musieť zorganizovať moju cestu z Európy do Ázie. Prvou možnosťou je open jaw letenka s príletom na Bali a návratom do Európy z Japonska. Ak by som nenašiel letenku za dobrú cenu, využijem na túto cestu míle od Qatar Airways.

Viac o najzaujímaveších formách využitia míľ z programu Miles & More napíšem v jednom z budúcich blogov.

Ako najvýhodnejšie využiť míle Miles & More a Star Alliance

Tabuľka výberu míľ od Miles and More: https://www.miles-and-more.com/content/dam/mmg/pdf/flight-awards-table.pdf

1 comment

Súvisiace články

1 comment

Najzaujímavejšie využitie míľ Miles & More - Dvere sveta dokorán 13. júla 2022 - 5:13

[…] Vernostné programy […]

Reply

Leave a Comment