Home Recenzie aerolínií Recenzia: Lufthansa biznis trieda na Airbus A320

Recenzia: Lufthansa biznis trieda na Airbus A320

by Karol
1 comment

Lufthansa prevádzkuje svoje kratšie a stredne dlhé lety na lietadlách z rodiny Airbus A320. Na európskych letoch Lufthansy budete môcť cestovať aj na lietadlách Embraer 190 a Bombardier CRJ900, tieto spoje sú ale prevádzkované jej dcérskou spoločnosťou CityLine.

Počas mojej nedávnej cesty zo Španielska do Brazílie som absolvoval môj prvý let z Madridu do Mníchova práve na palube Airbus A320 od Lufthansy. Let mal pri odlete meškanie 40 minút, ale v Mníchove sme pristáli s oneskorením len 5 minút.

Lufthansa biznis trieda

Lufthansa Airbus A320 sedadlá

Ako väčšina európskych leteckých spoločností, aj Lufthansa má na Airbus A320 v biznis triede rovnaké sedadlá ako v ekonomickej triede. V prípade biznis triedy ale ostáva stredné sedadlo vždy voľné. Rozostupy medzi jednotlivými radmi sú tiež väčšie ako v ekonomickej triede. Ak by ste si chceli vystrieť nohy, vyhnite sa sedadlám v prvom rade, ktoré majú pred sebou stenu.

Na mojom lete boli na biznis triedu vyhradené prvé tri rady. Keďže sú ale všetky sedlá v lietadle rovnaké, počet sedadiel v biznis triede može byť veľmi jednoducho upravený podľa dopytu. Nie je ničím výnimočným, ak má biznis trieda na európskych letoch aj 14 radov.

Kožené sedadlá Lufthansy na Airbus A320 boli dostatočne pohodlné na dvojhodinový let z Madridu a pomerne veľké rozostupy medzi radmi mi tiež umožnili si bez problémov vystrieť nohy. Pravdaže kvalita týchto sedadiel je veľmi nízka v porovnaní s mimo európskymi aerolinkami, ktoré majú aj na kratších letoch skutočné biznis sedadlá.

Lufthansa: obed v biznis triede

Strava a nápoje

Lufthansa v biznis triede na kratších letoch neposkytuje jedálne a nápojové lístky. Z tohto dôvodu neviem posúdiť kvalitu ponuky alko a nealko nápojov. Na mojom lete z Madridu nebol pasažierom ponúknutý welcome drink a nápoje boli podávané až krátko po vzlete lietadla. Na obslužnom vozíku bolo položených iba zopár fliaš nealko nápojov a fľaša červeného vína. Keď som sa opýtal aké vína sú k dispozícií, dostal som odpoveď ”biele a červené”. Po takejto odpovedi som už nemal záujem zisťovať blžšie informácie a objednal som si pohár vody.

Z Madridu sme odlietali krátko popoludní a v biznis triede bol podávaný teplý obed. V ponuke bola zemiaková štrúdľa a teľacie mäso s ryžou. Pravdupovediac som nevedel čo očakávať od zemiakovej štrúdle a preto som si objednal mäso. Kvalitou by som hlavný chod prirovnal k jedlu aké by som očakával v ekonomickej triede na diaľkovom lete lepšej leteckej spoločnosti.

Spolu s hlavným jedlom som na podnose dostal aj predjedlo z mäsa, ktoré som nevedel bližšie indentifikovať a dezert. Toto predjedlo bolo najchutnejšie z celého obeda. Dezert ma moc nezaujal a preto som ho ani neochutnal.

Po obede bola podávaná ešte káva a čaj. Mnohé letecké spoločnosti ponúkajú aj na kratších letoch v biznis triede rôzne druhy kávy ako napríklad espresso, alebo cappuccino. Lufthansa podáva ale iba klasickú čiernu kávu.

Lufthansa bizis trieda zhrnutie

Biznis trieda Lufthansy na európskych letoch nepredstavuje veľmi zaujímavú hodnotu pre pasažierov. Aj keď je pohodlie cestovania lepšie ako v ekonomickej triede, sedieť budete v rovnakých sedadlách ako pasažieri v ekonomickej triede. Strava na palube je priemerná až podpriemená v porovnaní s európskou konkurenciou.

Recenzia Lufthansa Senator lounge vo Frankfurte

Dva dôvody prečo sa vyhnúť biznis triede Lufthansy

1 comment

Súvisiace články

1 comment

Recenzia: Air Dolomiti biznis trieda - Dvere sveta dokorán 6. augusta 2022 - 9:51

[…] Recenzie aerolínií […]

Reply

Leave a Comment