Home Letecké spoločnosti Benefity Star Alliance Gold na letoch TAP Air Portugal

Benefity Star Alliance Gold na letoch TAP Air Portugal

by Karol
0 comment

Status Star Alliance Gold vám zaručí mnoho benefitov pri cestách s leteckými spoločnosťami tejto skupiny, do ktorej patrí aj TAP Air. Väčšina aeroliniek má ale svoje vlastné pravidlá, aké výhody dostanete za váš vyšší status. Napríklad pri letenkách economy Basic od Austrian Airlines si budete musieť priplácať za check in batožinu a rezerváciu sedadla aj s vyšším statusom. V dnešnom blogu sa bližšie pozriem na benefity, ktoré dostanete za Star Alliance Gold pri letoch s TAP Air Portugal.

Benefity Star Alliance Gold na letoch TAP Air Portugal

TAP Air Portugal sú z dôvodu pomerne nízkych cien leteniek obľúbenou leteckou spoločnosťou pri letoch do Portugalska a na americký kontinent. Pri cestách v biznis triede nebude váš status veľmi dôležitý, keďže väčšinu služieb budete mať zadarmo. Zaujímavým by pre vás mohol byť iba vyšší limit na check in batožinu. Pri odlete z Viedne, Zurichu, Mníchova a Frankfurtu by ste mohli tiež využiť Senator lounge od leteckých prepravcov Lufthansa Group. Tieto salóniky sú o niečo lepšie ako ich tradičné Business class lounge.

Recenzia Lufthansa Senator lounge vo Frankfurte

Ak cestujete v ekonomickej triede, Star Alliance Gold bude pre vás oveľa dôležitejší. Aj v tomto prípade vám bude umožnený vstup do Senator Lounge od Lufthansa Group a do všetkých ostatných Star Alliance salónikov. TAP Air ale neposkytuje vstup do salónikov cestujúcim v ekonomickej triede na mnohých letiskách, ktoré nemajú lounge prevádzkovaný leteckou spoločnosťou zo skupiny Star Alliance.

Ak máte letenku v rezervačnej triede Discount, budete si môcť zadarmo spraviť check in jedného kusu batožiny. Za normálnych okolností by ste s Discount mali povolenú iba príručnú batožinu. Pri vyšších rezervačných triedach ktoré už zahŕňajú check in batožinu, by ste mali dostať ešte jeden kus check in batožiny navyše.

So Star Allaince Gold si ale nebudete môcť zadarmo rezervovať sedadlo. Ak si za rezerváciu nezaplatíte, systém TAP Air vám sám pridelí miesto. Zmenu sedadla bez poplatku nebudete môcť spraviť ani po otvorení online check in. S bezplatnou zámenou sedadla by ste podľa môjho názoru mohli uspieť jedine na letisku pri check in prepážkach. Aj v tomto prípade by bolo dôležité, či by ste natrafili na agenta ochotného vám pomôcť.

Miles & Go od TAP Air Portugal

Ak ste držizeľom statusu Gold vo vernostnom programe Miles & Gold od TAP Air, rezerváciu sedadla by ste mali mať vždy zadarmo. Platí to aj pri pohodlnejších economy Xtra sedadlách. So statusom Silver by ste mali mať možnosť si zadarmo rezervovať klasické sedadlá, nie ale economy Xtra. Zámerne požívam termín ”mali by ste” lebo nie som členom Miles & Go a informácie čerpám priamo z webovej stránky TAP Air Portugal.

Recenzia: TAP Air Portugal lounge Lisabon

Pozor na Economy Light letenky od Austrian Airlines

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment