Home Recenzie aerolínií Swiss (Helvetic) biznis trieda na Embraer 190

Swiss (Helvetic) biznis trieda na Embraer 190

by Karol
1 comment

Aj keď mal môj nedávny let z Zurichu do Madridu číslo letu Swiss Air Lines, samotná cesta bola na palube Helvetic Airways. Táto menšia švajčiarska letecká spoločnosť prevádzkuje pre Swiss množstvo európskych letov a nie je ničím výnimočným ocitnúť sa na ich palube ak máte letenku od Swiss.

Tento let bol súčasťou spiatočnej letenky v biznis triede zo Španielska do Brazílie. O biznis triede Swiss na lete do Sao Paula a salóniku na letisku v Zurichu som už písal v predchádzajúcich blogoch.

Recenzia: Swiss biznis trieda Boeing 777 Zurich – Sao Paulo

Swiss lounge na letisku v Zurichu

Embraer 190 od Helvetic

Helvetic sedadlá v biznis triede

Helvetic prevádzkujú výlučne lietadlá Embraer 190, ktoré majú len štyri sedadlá v jednom rade. Aj keď sú sedadlá v ekonomickej a biznis triede rovnaké, miesta vedľa pasažierov v biznis triede ostávajú vždy voľné (na rozdiel od KLM a Air France, ktoré negarantujú voľné sedadlo).

Interiér lietadla bol veľmi čistý, ale nepôsobil veľmi príjemne. Helvetic majú jednu z najsterilnejšie vyzerajúcich kabín lietadiel. Bledosivá farba sedadiel pôsobila až príliš nemocnične.

Swiss/ Helvetic strava v biznis triede na európskom lete

Servis na palube, strava a nápoje

Ako pri mojích predchádzajúcich skúsenostiach so Swiss a Helvetic, palubný personál bol veľmi priateľský. Stevard pracujúci v prednej časti lietadla mal výlučne na starosti štyroch pasažierov cestujúcich v biznis triede. Môj pohár šampanského po neskorom obede dolial aj bez toho aby som ho o to musel požiadať.

Pred odletom nebol podávaný welcome drink, ale každý pasažier dostal fľašu vody. Mnohé letecké spoločnosti na európskych letoch už nepodávajú žiadne nápoje pred odletom a preto je pozitívne, že Swiss/ Helvetic poskytnú pasažierom aspoň fľašu vodu.

Odlet lietadla bol o 16:30 a krátko po vzlete bolo podávané občerstvenie. Všetci pasažieri dostali rovnaké jedlo, ktoré bolo prinesené na jednom podnose. V podstate sa jednalo o syrovo-šunkový tanier s pečivom. K tomu som dostal ešte jeden menší dezert. Ak by ste chceli vegetariásnku stravu, budete mať možnosť si ju objednať na webovej stránke Swiss.

Celková kvalita jedál bola akceptovateľná, aj keď by som očakával viac od dvojhodinového letu. Najlepšiu chuť mal jogurtový mini dezert s malinami. Po veľmi dobrej strave na lete zo Sao Paula som pravdupovediac očakával niečo lepšie od Swiss na tomto lete. Určite sa nejednalo o najhoršie jedlo v biznis triede na európskych letoch, ale mnohé aerolinky vás ”nakŕmia” lepšie na letoch podobnej dĺžky. Takýto typ jedla by som skôr očakával na kratšom lete medzi Zurichom a Viedňou.

Keďže neboli dostupné jedálne a nápojové lístky, neviem posúdiť rozsah a kvalitu nápojov. Ako som už spomínal, dostupné bolo šampanské, ktoré už mnohé letecké spoločnosti neponúkajú v biznis triede na európskych letoch.

Helvetic bizns trieda

Swiss/ Helvetic biznis trieda zhrnutie

V súčasnej dobre už nemôžete očakávať luxusné cestovanie na kratších letoch s európskymi leteckými spoločnosťami. Môj let so Swiss do Madridu bol úplne OK, s priemernou stravou a dobrým palubným personálom. Tieto lety sú úplne akceptovateľné ak sú súčasťou diaľkovej letenky. Na čisto európskych letoch je pomer ceny a kvality pomerne nízky.

1 comment

Súvisiace články

1 comment

Recenzia: Swiss biznis trieda Boeing 777 Zurich - Sao Paulo - Dvere sveta dokorán 29. júla 2022 - 16:43

[…] Recenzie aerolínií […]

Comments are closed.