Home Recenzie aerolínií Recenzia: Air Dolomiti biznis trieda

Recenzia: Air Dolomiti biznis trieda

by Karol
0 comment

Air Dolomiti je talianská letecká spoločnosť patriaca do skupiny Lufthansa Group. Tieto regionálne aerolinky lietajú hlavne z ich domovského Talianska do Mníchova a Frankfurtu. Air Dolomiti ale prevádzkujú lety aj pre Lufthansu z Nemecka do mnohých európskych destinácií.

Ja som mal nedávno možnosť cestovať s Air Dolomiti na lete z Mníchova do Zurichu. Tento let bol súčasťou letenky z Madridu do Sao Paula s presadaním v Mníchove a Zurichu.

Mimochodom, Lufthansa na letoch prevádzkovných Air Dolomiti používa svoje vlastné čísla letov (LH) a preto nebudete mať problém s kreditovaním míľ do vernostných programov Star Alliance. Ak by ste ale cestovali na lete s kódom EN patriacemu Air Dolomiti, míle za tieto lety budete môcť pripisovať iba do vernostných programov Miles & More, United Airlines a ANA.

Air Dolomiti lietadlá a sedadlá

Air Dolomiti majú vo svojej flotile 17 lietadiel Embraer 195. Tieto brazílske lietadlá patria medzi moje najobľúbenejšie, keďže majú v jednom rade iba štyri sedadlá. Zároveň ale majú na rozdiel od iných regionálnych lietadiel s touto konfiguráciou širšiu kabínu, čo umožňuje pohodlné cestovanie.

Ako u takmer všetkých európskych leteckých spoločnosí, aj v tomto prípade sú sedadlá v ekonomickej a biznis triede rovnaké. Ak by ste ale cestovali v biznis triede, sedadlo vedľa vás ostane vždy voľné. Rozostupy medzi jednotlivými radmi boli dostatočne široké a poskytovali dostatok priestoru na nohy.

Z dizajnového hľadiska bol interiér veľmi pekný s príjemnými odtieňami modrej. Lietadlo bolo veľmi čisté s celkovo veľmi dobrou atmosférou na cestovanie. K tomuto pozitívnemu pocitu určite prispieval aj fakt, že prvých 15 z celkových 32 radov bolo určených pre biznis triedu. Pri ceste som mal preto pocit, že je lietadlo poloprázdne. Výhodou tejto konfigurácie s rovnakými sedadlami v celom lietadle je, že veľkosť kabíny v biznis triede môže byť veľmi jednoducho prispôsobená dopytu.

Strava a nápoje v biznis triede

Po príchode na palubu lietadla čakali na každého pasažiera na stolíku fľaša vody a malý keks.

Samotný let medzi Mníchovom a Zurichom trval len 35 minút a aj počas tohto veľmi krátkeho času bol poskytnutý kompletný servis. Pravdaže sa nejednalo o teplé jedlá, ale strava bola veľmi adekvátna dĺžke letu.

Po vzlete dostal každý pasažier malý podnos s ovocným šalátom a jablkovým ”koláčom” (ktorý nebol vôbec presladený). Následne boli podávané nápoje a na výber boli všetky klasické položky ako napríklad káva, čaj, alebo alkoholické nápoje.

Zhrnutie

Air Dolomiti je jednou z mojich najobľúbenejších európskych leteckých spoločností. Najväčšou výhodou týchto aeroliniek sú ich Embraery, ktoré poskytujú pomerne pohodlné cestovanie či už v ekonomickej, alebo biznis triede.

Jedinou nevýhodu tohto letu bolo, že vstup do lietadla nebol priamo z letiskovej haly. Na presun k lietadlu odparkovanému vo zdialelenejšej časti letiska bol použitý autobus. Lufthansa v takýchto prípadoch nepoužíva separátne autobusy pre pasažierov v biznis triede. Ak teda cestujete v biznis triede, do autobusu sa dostanete prednostne, pri výstupe to už ale nebude platiť.

Ak by ste chceli vyskúšať túto leteckú spoločnosť, s Air Dolomiti budete môcť cestovať aj na niektorých letoch Lufthansy z Viedne do Nemecka.

Recenzia: Lufthansa biznis trieda na Airbus A320

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment