Home Recenzie aerolínií Recenzia: dlhých 13 hodín v Austrian Senator lounge

Recenzia: dlhých 13 hodín v Austrian Senator lounge

by Karol
0 comment

Austrian Airlines prevádzkujú na letisku vo Viedni tri typy salónikov, ktorými sú HON Circle lounge, Senator lounge (Star Alliance Gold) a Austrian Business lounge. V dnešnom blogu sa budem bližšie venovať Senator lounge, v ktorom mám dnes to “potešenie” stráviť 13 hodín.

Jedná sa pravdaže o neplánovaných 13 hodín. Môj ranný let LOT do Varšavy mal najprv meškanie 4 hodiny. Následne bol úplne zrušený a bol som prebookovaný až na večerný odlet Austrian Airlines. Mám preto možnosť porovnať ponuku jedál a obsadenosť salónika počas celého dňa.

Podmienky vstupu

Senator lounge môžu využiť všetci cestujúci na letoch Star Alliance so statusom Star Alliance Gold, alebo Senator v prípade Miles & More. Platí to aj pri cestách v ekonomickej triede.

Ak by ste cestovali v biznis triede, alebo ste držiteľom statusu Frequent Flyer od Miles & More, vstup vám bude umožnený do Business lounge.

Recenzia: Austrian Business lounge vo Viedni

Vstup do všetkých salánikov je cez tú istú recepciu a pracovníci Austrian vás usmernia do loungu, ktrorý môžete využiť. V každom prípade Senator a Business lounge sú takmer identické a je preto v podstate jedno, do ktorého salónika sa dostanete.

V schengenskej zóne terminálu 3 sa salóniky nachádzajú na druhom poschodí, hneď za bezpečnostnou kontrolou.

Austrrian Senator lounge priestory

Senator lounge je kapacitne menší ako Austrian Business lounge a počas celej mojej návštevy bol pomerne rušný. Nájsť voľné kreslo, alebo miesto na sedenie pri stoloch ale nebol nikdy problém. Dizajnovo je identický s Austrian Business lounge a nábytok vyzerá veľmi lacno. Celkovo pôsobí veľmi nudne ako môžete sami posúdiť podľa fotografií. Pozitívom sú veľké okná s priamym výhľadom na pristávaciu dráhu.

Na rozdiel od Business lounge tento salónik nemá tichú oddychovú miestnosť. WC a sprchy sú vo vonkajších priestoroch hneď vedľa recepcie.

Recenzia Lufthansa Senator lounge vo Frankfurte

Raňajky
Zeleninový guláš a kuracia fašírka

Strava a nápoje

Výber jedál a nápojov je takmer identický v oboch salónikoch. Jediný rozdiel v dnešnej ponuke bol v syrových a šunkových tanieroch, ktoré boli k dispozícii iba v samoobslužnom bufete Business loungu.

Vo všeobecnosti ponúkajú Austrian Airlines v salónikoch pomerne zlé raňajky. Ich praženica je zakaždým veľmi zlá a dnes som ju radšej ani nejedol. Okrem praženice, malých zemiakových placiek a slaniny nie sú na raňajky podávané žiadne ďalšie teplé jedlá. Dostupné sú ale jogurty, ovocie, rôzne sladké pečivo a sendiče nie najlepšej kvality. V susednom nezávislom Sky Lounge by ste sa určite naraňajkovali lepšie

Obedové menu je už zaujímavejšie. Na výber budete mať väčšinou z dvoch teplých jedál. Dnešný vegetariánsky guláš a presolené kuracie ”fašírky” boli ale chuťovo podpriemerné. Na druhej starne môj minuloročný obed pozostávajúci z hovädzieho mäsa a ravioli bol veľmi chutný. Počas obeda bola tiež dostupná polievka, šaláty, ovocie, sendviče a štrúdla.

Večerné menu je identické s tým z obeda. Po raňajkách je až do zatvorenia loungu podávaná úplne rovnaká strava.

Kávu si budete môcť pripraviť zo samooblužných kávovarov s pomerne širokou ponukou káv. Z alkoholických nápojov budete mať na výber dva druhy bieleho a červeného vína, šumivé víno a niekoľko druhov ”tvrdších” alkoholov (viď foto).

Austrian Senator lounge zhrnutie

Senator lounge na letisku vo Viedni je veľmi priemerný salónik aj na európske pomery. Je to vhodné miesto na strávenie krátkeho času pred odletom vašeho letu, ale určite by som neprišiel na letisko skôr ako by bolo potrebné len kvôli tomuto salóniku. Ak by som mal možnosť, v čase raňajok by som uprenostnil Sky lounge, v ktorom sa vždy ráno najem lepšie ako v Austrian lounge.

Sky lounge vo Viedni počas pandémie Covid-19

Najkrajší salónik na letisku vo Viedni: Vienna Lounge, krásny nový salónik na Schwechate

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment