Home Vernostné programy Najväčšie negatívum statusu SkyTeam Elite Plus

Najväčšie negatívum statusu SkyTeam Elite Plus

by Karol
1 comment

Elite Plus je najvyšší status v rámci aliancie SkyTeam. Do tohto zoskupenia leteckých spoločností patrí 18 aeroliniek z celého sveta. Sú to napríklad Air France, KLM, České aerolínie, Air Europa, Delta, Saudia, Korean Air, alebo China Airlines.

So SkyTeam Elite Plus získate automaticky mnoho benefitov, ktoré zjednodušia a spríjemnia váš let. V porovnaní s konkurenčnými oneworld a Star Alliance má ale tento status jedno veľké mínus.

SkyTeam Elite Plus na vnútroštátnych letoch

Ekvivalentami Elite Plus konkurenčných aliancií sú oneworld Sapphire a Star Alliance Gold. S týmito dvoma statusmi budete mať umožnený vstup do biznis salónikov na všetkých letoch danej aliancie a to aj v prípade úplne najlacnejších leteniek v ekonomickej triede. Jednou z mála výnimiek sú vnútroštátne lety v USA pre držiteľov vyššieho statusu amerických leteckých spoločností. O veľmi rozdielnych podmienkach vstupu do loungov v USA som už písal v minulosti. Biznis trieda v USA nezahŕňa vstupu do loungu.

Pri letoch so SkyTeam vám bude tiež umožnený vstup do biznis salónikov, ale iba na medzinárodných letov. V prípade Star Alliance a oneworld by ste salóniky mohli využiť aj pri vnútroštátnych letoch.

V SkyTeam budete môcť využiť biznis salóniky na vnútroštátnych letoch iba v prípade ak máte prílet, alebo odlet na medzinárodnom lete SkyTeam v ten istý deň. Hoci je na webovej stránke SkyTeam uvedená podmienka toho istého dňa, vo väčšine prípadov by sa malo brať do úvahy 24 hodín, nie kalendárny deň.

Na to ako by mal celý systém fungovať uvediem príklad mojej nedávnej skúsenosti z cesty na Bali. V Jakarte som pristál na lete Saudie o 17:40 a nasledujúci deň o 13:00 som mal let s Garudou z Jakarty na Bali. Aj keď sa jednalo o dve separátne zakúpené letenky, SkyTeam Elite Plus mi spolu s palubným lístkom z medzinárodného letu Saudie zaručili vstup do salónika Garudy pred odletom na Bali. Cestovné triedy v tomto prípade neboli vôbec podstatné. Pravdaže obe letecké spoločnosti sú súčasťou aliancie SkyTeam. Pri návrate som sa na rovnakom princípe dostal do salónika Garudy na Bali pred letom do Jakarty. Let z Jakarty do Jeddah som mal aj v tomto prípade až na druhý deň.

Business class lounge. Ako sa nenechať zmanipulovať leteckou spoločnosťou a dostať sa do toho najlepšieho salónika.

1 comment

Súvisiace články

1 comment

Air France-KLM Flying Blue bonus až 100% pri kúpe míľ - Dvere sveta dokorán 18. októbra 2022 - 22:58

[…] Vernostné programy […]

Reply

Leave a Comment