Home Letecké spoločnosti Jedna nevýhoda letov Aegean z Bratislavy do Atén

Jedna nevýhoda letov Aegean z Bratislavy do Atén

by Karol
1 comment

Bratislavské letisko získa budúci rok úplne nové letecké spojenie do Grécka. Táto linka je zaujímavá tým, že ju nebude prevádzkovať žiadna z nízkonákladových leteckých spoločností, ktoré dominujú pravidelným letom z Bratislavy. Prvýkrát po veľmi dlhom období bude spustené spojenie s klasickou leteckou spoločnosťou, ktorá vám v rámci jednej letenky umožní prestup aj do iných destinácií. Tieto lety z Bratislavy do Atén budú prevádzkovať dvakrát do týždňa Aegean Airlines.

Základné informácie o Aegean Airlines

Táto najväčšia grécka letecká spoločnosť je členom Star Alliance a letenky budete môcť preto vystaviť aj za míle. Mimochodom Miles+Bonus, vernostný program Aegean môže byť pre vás veľmi zaujímavou alternatívou k iným programom Star Alliance. Vaše míle v ňom nikdy neexpirujú pokiaľ získate aspoň jednu mílu za let so Star Alliance každých 60 mesiacov. V tomto programe sa budete tiež môcť pomerne jednoducho dopracovať k statusu Star Alliance Gold.

Miles+Bonus, najlepší program Star Alliance?

Aegean Airlines je jednou z mála európskych leteckých spoločností, ktorá na svojich letoch stále podáva zadarmo nápoje a stravu. Zadarmo dostanete dokonca aj alkohol. Na rozdiel od nízkonákladoviek si budete budete môcť na palubu lietadla zobrať zadarmo jednu väčšiu, až 8 kilogramovú príručnú batožinu. Aegean bude mať na svojich letoch do Bratislavy aj biznis triedu. V minulosti som už publikoval recenzie na ekonomickú a aj biznis triedu Aegean Airlines.

Sú Aegean Airlines lepší ako Ryanair, alebo Austrian? Recenzia ekonomickej triedy

Aegean Airlines biznis trieda na Airbus A321neo

Aegean jedlo v biznis triede

Z Bratislavy do Atén s Aegean Airlines

Lety budú prevádzkované každý pondelok a štvrtok od 5. júna do 28. septembra na Airbusoch A320. Odlet z Bratislavy je naplánovaný na 18:25 a prílet do Atén na 21:25. Spiatočný let odlieta z Atén o 16:30 a v Bratislave pristáva o 17:40.

Tieto odletové časy môžu byť pre vás značne limitujúce ak vašou konečnou destináciou nie sú Atény. Odlet z Bratislavy by pre vás mohol byť zaujímavý ak by ste plánovali ísť na letisko hneď po práci. Ak by ste ale pristáli v Aténach o 21:25, už by ste nenašli spojenie v ten istý deň na mnohé z gréckych ostrovov. V prípade ak by ste chceli cestovať trajektom, v Aténach budete musieť tiež stráviť minimálne jednu noc.

Ja zvyknem cestovať s Aegean do Grécka minimálne dvakrát do roka a preto veľmi vítam toto nové spojenie z Bratislavy. Osobne mi ale nebude vyhovavať neskorý večerný prílet do Atén. Predpokladám, že do budúcnosti budem naďalej využívať doobedňajšie lety Aegean z Viedne do Atén, ale domov sa budem vracať s popoludňajším letom do Bratislavy.

Ak by ste tiež uvažovali nad takýmto riešením, odporučil by som vám kupovať letenky využitím funkcie multi-city na webovej stránke Aegean. Takýmto spôsobom si budete môcť vytvoriť itinerár Viedeň – Atény – Bratislava na jednej letenke. Pravdaže tiež by ste si mohli zakúpiť dve separátne jednosmerné letenky. Cena by v tomto prípade bola rovnaká ako s multi-city.

Pre pasažierov v biznis triede a držiteľov statusu Star Alliance Gold by mal odlet z Viedne jedno ďalšie pozitívum. Vienna lounge, ktorý využívajú Aegean je oveľa kvalitnejší, ako Mastercard lounge na letisku v Bratislave.

Vienna Lounge, krásny nový salónik na Schwechate

Recenzia: Mastercard lounge na letisku v Bratislave

Najlepší lounge na letisku v Aténach

1 comment

Súvisiace články

1 comment

Recenzia Aegean Airlines a Olympic Air - Dvere sveta dokorán 9. októbra 2022 - 9:56

[…] Letecké spoločnosti […]

Reply

Leave a Comment