Home Recenzie aerolínií Saudia Airbus A320 ekonomická trieda

Saudia Airbus A320 ekonomická trieda

by Karol
0 comment

Airbusy A320 využívajú letecké spoločnosti väčšinou na kratšie a stredne dlhé kontinentálne lety. Tieto stroje sú ale schopné bez problémov prekonať aj kratšie medzikontinenálne vzdialenosti. Na svojich letoch z Jeddah do Viedne nasadzuje Airbus A320 aj letecká spoločnosť Saudia.

Saudia Airbus A320 ekonomická trieda

Na začiatok sa pozrime na štandardné kabíny Airbusov A320. V nízkonákladovej konfigurácii majú tieto lietadlá väčšinou 180 sedadiel. U klasických leteckých spoločností býva hustota o niečo nižšia. Napríklad Austrian Airlines majú na svojich Airbusoch A320 160 sedadiel. Z dôvodov väčších rozostupov medzi jednotlivými radmi a piatich radov plne sklápateľných sedadiel v biznis triede má Saudia iba 116 sedadiel na týchto lietadlách.

Saudia má aj regionálnu konfiguráciu A320tok so 132 sedadlami, ale tieto lietadlá sú nasadzované na kratšie blízkovýchodné lety.

Ak preto pri kúpe letenky od Saudie zistíte, že váš let je prevádzkovaný Airbusom A320, nemusíte sa obávať tohto letu. Vaša cesta bude oveľa pohodlnejšia ako pri letoch s Wizzair, alebo s Austrian, ktoré majú menšie rozostupy medzi jednotlivými radmi sedadiel. Šírka týchto sedadiel je tiež podobná tým, ktoré sú inštalované na Airbusoch A380, alebo Boeigoch 747.

Saudia má tiež na týchto lietadlách inštalované obrazovky v každom sedadle. Celkovo sa teda vaše pohodlie nebude výrazne líšiť od cesty na veľkých diaľkových lietadlách.

Ja som so Saudiou na Airbus A320 letel v ekonomickej triede iba na vnútroštátnych letoch v Saudskej Arábii. Na medzinárodných letoch som cestoval v biznis triede a z tohto dôvodu nemôžem posúdiť kvalitu ich stravy v ekomomickej triede.

Blízkovýchodné letecké spoločnosti vo všeobecnosti zamestnávajú veľké množstvo zahraničných letušiek a stevardov. Ja som sa na mojich šiestich letoch so Saudiou stretol výlučne s palubným personálom z arabských krajín, Indonézie a Filipín. Vo všetkých týchto prípadoch by som ich servis hodnotil ako veľmi dobrý. Musím ale zdôrazniť, že štyri z mojich letov som absolvoval v biznis triede, kde sa dá očakávať väčšia personalizácia servisu.

O tom ako sa obliecť pri letoch so Saudiou som už písal v jednom z minulých blogov.

Saudia dress code. Čo si obliecť na letoch so Saudiou

Saudia biznis trieda na Airbus A320

Tranzit v Saudskej Arábii

Ak by ste presadali v Saudskej Arábie na ďalší medzinárodný let a váš tranzitný čas je kratší ako 12 hodín, pri prestupe nebudete určite potrebovať víza. Váš itinerár ale nemôže obsahovať žiadny vnútroštátny let. V minulosti Saudská Arábia vyžadovala tranzitné víza pri prestupoch dlhších ako 12 hodín. V súčasnosti by vám mal byť umožnený bezvízový tranzit aj pri takýchto dlhších prestupoch. Túto informáciu ale nemám osobne overenú. Ak by bol váš tranzitný čas dlhší ako 12 hodín, overte si všetky podmienky prestupu priamo s leteckou spoločnosťou.

Inak by mal byť prestup na modernom letisku v Jeddah bezproblémový. Do príručnej batožiny si ale dajte pulóver, alebo ľahšiu budu. Teplota na letisku je udržiavaná na veľmi nízkych úrovniach.

Ak by ste mali záujem, pri kúpe letenky si budete môcť spraviť aj niekoľko dňové zastavenie v Saudskej Arábii. Pri plánovaní takéhoto itinerára budete musieť využiť funkciu multi-city na webovej stránke Saudie (cena letenky sa môže trocha navýšiť).

Saudská Arábia: víza po prílete, Uber a SIM karta

V tranzitnej časti letiska sa nachádza aj hotel, v ktorom by ste za šesť hodinový pobyt zaplatili zhruba 100 eur. Za podobnú cenu by ste sa mali dostať aj do biznis salónika Al Fursan, ak je váš let so Saudiou v ekonomickej triede.

Recenzia: Saudia lounge v Jeddah. Prekvapujúco dobrý salónik

Saudia ekonomická trieda zhrnutie

Pri výbere letenky by Saudia určite nebola mojou prvou voľbou. Ak by ale ponúkali veľmi zaujímavú cenu, nemal by som v budúcnosti s nimi problém opäť cestovať. Do úvahy by ste ale mali brať časté, pomerne dlhšie prestupové časy v Saudskej Arábii.

Recenzia: Saudia biznis trieda Airbus A320

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment