Home Recenzie aerolínií Recenzia: British Airways Club Europe (biznis trieda) na Airbus A320

Recenzia: British Airways Club Europe (biznis trieda) na Airbus A320

by Karol
0 comment

British Airways vybrali zbytočne mätúce pomenovania svojich cestovných tried. Ekonomickú triedu na európskych letoch označujú ako Euro Traveller a biznis triedu ako Club Europe. Na diaľkových letoch sú to World Traveller pre ekonomickú triedu a Club World pre biznis triedu.

V dnešnom blogu sa budem venovať môjmu letu s British Airways v Club Europe na Airbuse A320 z Frankfurtu do Londýna. Tento let bol súčasťou mojej letenky v biznis triede s Japan Airlines z Nemecka do Tokia.

British Airways vyhradzujú na lety z Frankfurtu na Heathrow dve hodiny, ale samotný let trvá iba 70 minút.

Club Europe raňajky

British Airways Club Europe

Rovnako ako takmer všetky európske letecké spoločnosti, aj British Airways majú na svojich Airbusoch A320 v biznis triede rovnaké sedadlá ako v ekonomickej triede. V biznis triede ale ostáva vždy stredné sedadlo voľné.

Rozostupy medzi jednotlivými radmi sú tiež takmer identické ako v ekonomickej triede. Z tohto dôvodu som si na tomto lete vybral miesto v prvom rade. Pre mňa sú tieto sedadlá v prvom rade o niečo pohodlnejšie aj napriek tomu, že predná stena vám neumožní si vystrieť nohy príliš dopredu.

Samotná kabína Airbusov A320 od British Airways je veľmi elegantná. Čierne sedalá a čierne steny pôsobia podľa môjho názoru veľmi príjemne. Celý interiér lietadla bol tiež veľmi čistý.

Aj keď pohodlie cestovania na týchto lietadlách nie je ideálne, minimálne som mal celkovo dobrý pocit z celej cesty. K tomuto prispel aj veľmi príjemný palubný personál.

Horšia už ale bola kvalita stravy. Odlet môjho letu bol o 7:25 ráno a na výber boli anglické raňajky, alebo omeleta. Keďže nie som fanúšikom slaniny a anglickej fazule, tak som si vybral omeletu. Za normálnych okolností by som si raňajky neobjednal, keďže som sa najedol v Japan Airlines lounge na letisku vo Frankfurte. Raňajky som chcel vyskúšať iba za účelom tejto recenzie.

Omeleta bola pomerne malá, ale horšie bolo, že nechutila vôbec dobre. Letuška ju nakoniec takmer celú aj zobrala späť.

Pred odletom neboli podávané žiadne welcome drinky, ale šampanské bolo dostupné aj na tomto skorom rannom lete.

Zhrnutie

Club Europe od British Airways je veľmi priemerná európska biznis trieda. Pozitívne hodnotím interiér lietadla a posádku. Naopak kvalita stravy bola veľmi podpriemerná. Voľné stredné sedalo v biznis triede spraví cestu o niečo pohodlnejšiu v porovnaní s ekonomickou triedou.

Club Suite, nová biznis trieda British Airways

Zlé! Air France biznis trieda Embraer 170 intraEU let

Recenzia: Lufthansa biznis trieda na Airbus A320

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment