Home Letecké spoločnosti Prečo sedieť v prednej časti lietadla na európskych letoch

Prečo sedieť v prednej časti lietadla na európskych letoch

by Karol
0 comment

Mnoho ľudí uprednostňuje sedadlá v prvých radoch lietadla z dôvodu rýchlejšieho výstupu po prílete. Osobne je pre mňa viac-menej jedno, či sa dostanem z lietadla o nejaké tri minúty neskoršie ako niekto, kto sedí o niekoľko radov predo mnou.

Týmto ale nechcem povedať, že by som tiež nepreferoval sedadlá v prednej časti. V mojom prípade je ale pohodlie hlavným dôvodom prečo považujem tieto miesta za lepšie.

Obsah tohto blogu sa bude špecificky týkať klasických európskych leteckých spoločností a nie nízkonákladoviek. Pokiaľ pri letoch s nízkonákladovkami nesedíte pri núdzovom východe, alebo v prvom rade, tak vaše pohodlie nebude výrazne závisieť od čísla vášho radu.

Prečo si vybrať sedadlá v prvých radoch lietadla

Na kratších kontinentálnych letoch majú európske aerolinky zďaleka najhoršiu biznis triedu na svete. Sedadlá v ekonomickej a biznis triede sú vo väčšine prípadov úplne rovnaké. V biznis triede ale ostáva stredné sedadlo vždy voľné. S takouto uniformnou kabínou môžu letecké spoločnosti veľmi pružne reagovať na dopyt. Na biznis triedu tak nemusia vyhradiť ani jedno sedadlo a naopak v prípade potreby nie je problém rozšíriť biznis kabínu aj na 12 radov.

Pravdaže pasažierom v biznis triede musia poskytnúť trocha viac pohodlia. Vo väčšine prípadov sú preto rozostupy medzi jednotlivými radmi na lietadlách nasadzovaných na európskych letoch o niečo väčšie v prvých desiatich radoch.

Týchto približne desať radov siaha zhruba po (prvý) núdzový východ.

Reálne sú ale na biznis triedu vyhradené väčšinou iba prvé tri rady. Z tohto dôvodu majú pasažieri v prvých radoch ekonomickej triedy zaručený väčší komfort pri cestovaní ako pasažieri za (prvým) núdzovým východom.

Letecké spoločnosti sú si pravdaže vedomé výhod miest v prednej časti lietadla a preto spoplatňujú tieto sedadlá vyššou sumou ako miesta vzadu.

Ak sa v budúcnosti rozhodnete zaplatiť za rezerváciu sedadla, zopár eur navyše za miesto v prvých radoch preto môže spraviť vašu cestu pohodlňejšiu.

Webová stránka s mapami sedadiel Aerolopa indikuje veľmi presne pokiaľ siahajú sedadlá s väčšími rozostupmi medzi jednotlivými radmi.

Prečo (ne)sedieť v zadnej časti lietadla

Zabudnite na SeatGuru. Existuje kvalitnejší zdroj máp sedadiel

Stratégia výberu čo najlepšieho sedadla v lietadle

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment